PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan fena patladı


kayısıkentli
05-26-2008, 10:38
Yargı ve hükümet arasındaki kriz tam gaz sürüyor. Başbakan Erdoğan'dan, Yargıtay bildirisine sert yanıt geldi.
AK Parti’nin Kadın Kolları 2. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlar Bildirisi’ne yanıt verdi.

İşte Erdoğan’ın “Cevap vermeseydim seçmenlerime ihanet etmiş olurdum” dediği konuşmasından satırbaşları:
DEMOKRASİ DE LAİKLİK DE DEĞİŞMEZ GERÇEK

"Demokrasi de laiklik de Türkiye’nin değişmez ve değiştirilemez gerçeğidir. Bunun aksi imkânsızdır. Türkiye’nin önünde başka bir seçenek yoktur. Benim birlikte siyaset yaptığım arkadaşlarım hakkında benim gibi yaşayanlar olduğu gibi, farklı yaşam biçimini benimseyen de var. Onların tercihlerine nasıl saygı duyduysam, onlarda benim tercihlerime saygı duyuyorlar."
BANA OY VERENLERE İHANET ETMİŞ OLURUM

"Türkiye için laiklikten geriye dönüş yoktur. Benim görev alanımın dışına çıkmamam gerekiyor. Bugüne kadar bir kapatma sürecine girmiş bir partiyle ilgili bir bildiri yayınlanırsa onu cevapsız bırakamam. Kimse kusura bakmasın eğer cevap vermezsem bana oy verenlere ihanet olmuş olurum. Çünkü bu bildiriyi durumdan vazife çıkarmak için yapılmıştır.
HERKES İŞİNİ YAPMALI

"Herkes işini yapmalı. Yürütme de yasaya müdahale edemez, yasa da yürütmeye. Anayasa’nın 138. maddesine dolayı atıfta bulunurken, kendileri 138’i çiğniyorlar. Buna katlanmak mümkün değildir demokratik ülkelerde. Hepimiz Türkiye için varız. Yasamada yürütmede yargıda Türkiye için var. Hukuk herkes için gereklidir. Kanun demiyorum, hukuk diyorum. Bir yerde farklı bir yerde farklı olmaz."




http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=142373