PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : McLaren, Renault'yu suçlamaya devam ediyor


Kalpsiz_
11-25-2007, 05:47
McLaren, Renault'nun son casusluk skandalında sözü edilen bilgilerin kullanımından açık bir fayda ve adil olmayan bir avantaj sağladığında ısrarlı.

Dünya Motor Sporları Konseyi gelecek ay konuyu ele alacak. Bu arada McLaren'ın avukat ekibi konuyu büyük bir ciddiyetle takip ettiklerini belirtiyor.

İngiliz ekibi eski McLaren mühendisi Phil Mackareth'in 2006 yılı Eylül ayında Renault'ya götürdüğü bilgilerin Fransız ekibi tarafından fayda sağlanacak şekilde kullanıldığına inanıyor.

McLaren hukukçuları tarafından yapılan açıklamada, "McLaren'ın gizli tasarım bilgilerinin bilerek, kasıtlı ve yaygın bir şekilde Renault F1 tasarım ve mühendislik ekibi tarafından incelenerek tartışıldığı ortadadır. Böylece bu bilgilerin Renault'ya açık bir fayda ve adil olmayan bir avantaj sağladığını kanıtlamaktadır" denildi.

Kaynaklara göre McLaren ayrıca, meselenin çözümüne yönelik olarak Renault'nun yaklaşımının da hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti.

Kaynaklar, Renault'nun konunun araştırılmasına yönelik olarak McLaren ile işbirliği sözü vermesine rağmen, Renault personelinin bazı yönlendirmelerinin yetersiz veya yanlış olduğu, soruşturmalarda bazı üyelerin ise tümüyle farklı ifadeler kullanıldığını söyledi.

Renault, 6 Aralık'taki Dünya Motor Sporları Konseyi duruşmasında, McLaren'a ait bu bilgilere sahip olduğu suçlamalarına cevap verecek.