PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F1 değil, hayır yarışı!


ALONE53
05-25-2008, 19:27
F1 değil, hayır yarışı!

H. SALİH ZENGİN
İzmir’de düzenlenen ‘2. Dostluk ve Diyalog Kupası’nda genç işadamları ve aileler go-kart pistinde kıyasıya mücadele etti. 25 takım ve 125 pilotun yarıştığı turnuvada yarışseverler hayır için yarıştı. Açık artırmalar ve etkinliklerle bir şölene dönüşen organizasyonda motosikletçilerin şovları da büyük ilgi gördü. Turnuvanın üçüncüsü 12 Ekim 2008’de.
Dört tekerlekli minyatür araçlarla yapılan go-kart, F1 araçlarının atası kabul ediliyor. Bu minyatür araçlar bu kez İzmir Pınarbaşı yarış pistinde hayır yarışı için bir araya geldi. Geçtiğimiz pazar günü yarış pistini dolduran aileler, hem yarışarak güzel bir gün geçirdi hem de hayır kurumları için kıyasıya bir rekabetin içerisine girdiler. İlki geçen yıl 3 Aralık tarihinde gerçekleştirilen ‘Dostluk ve Diyalog Kupası’nın ikincisi için katılım hayli yoğun; takımlar heyecanlıydı. Çoğunluğu İzmirli genç işadamlarından oluşan 125 pilot, beşerli gruplar halinde pistlerin tozunu attırarak başarılı olmak için mücadele ettiler. Organizasyon komitesi başkanı ve turnuvanın ana sponsoru Kenan Çakar’ın başlattığı 25 takımın yaklaşık beş saat süren çekişmeli go-kart yarışında pistte toplam 1.125 tur atılırken, birinci gelen 25 pilot yarı finale yükseldi. Asıl heyecan da bundan sonra yaşandı zaten. 25 pilotun katılımıyla yapılan yarı final sonucunda Burak Optik takımından üç, Oksijen takımından iki yarışçı finali garantiledi. İşte bu noktada hayır kurumları için bir etkinlik daha devreye girdi. İzmirliler arasında dostluk ve diyaloğun sporla pekiştirilmesi amacını taşıyan turnuvanın en güzel yönü ise elde edilen tüm gelirin hayır kurumlarına bağışlanmasıydı elbette. Organizatörler tarafından final ayağında bir go-kart aracının kullanım hakkı 1 YTL’den açık artırmaya çıkarıldı. Yarışta elenen, talihsizlik yaşayan, finale çıkmayı arzulayan yarışmacılar da açık artırmaya çıkarılan bu final arabasını almak için sıkı bir pazarlığa giriştiler. Bu pazarlıktan galip çıkan ve aracı 600 YTL’ye satın alan Termomak takımından Serhat Vural, finalde yarışmaya hak kazandı ve aldığı bu araçla da yarışmanın ikincisi olmayı başardı. Ayrıca Özgül Motor Team tarafından organizasyona hediye edilen bir motosiklet de yine geliri hayır kurumlarına bağışlanmak kaydıyla 1 YTL’den açık artırmaya çıkarıldı. Yine kıyasıya pazarlıkların yaşandığı bu açık artırmada motosiklet 1.660 YTL’ye alıcı buldu.

Kıyasıya mücadeleye sahne olan final ayağında damalı bayrağı ilk gören Oksijen Adrenalin Club takımından Ömer Temur olurken, ikinciliği Termomak Isı Sistemleri takımından Serhat Vural aldı. Yarışmada üçüncülüğü ise Burak Optik takımından Mehmet Hepşen aldı.

Tekteker Arif’ten nefes kesen şovlar

Çocuklar için palyaçolar eşliğinde yüz boyama, yoğurt yeme ve balonla zıplama yarışı, langırt turnuvası, paintball atışları ve çuval yarışlarının düzenlendiği bu eğlenceli etkinlikte profesyonel motosiklet sporcularının yaptığı şovlar da izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Özellikle Arif Razgatlıoğlu’nun nam-ı diğer Tekteker Arif’in iki tekerli motosikleti üzerinde yaptığı akıl almaz şovlar ve gösteri sonunda ayağını gaz pedalında tutarak motosikletinin arka tekerini yakma sahnesi izleyicilerden büyük alkış aldı. Aynı zamanda Özgül Motor Team’den Mehmet Özgül, Muzaffer Özgül ve 11 yaşındaki Toprak Razgıtlıoğlu’nun ATV araçları ile yaptıkları nefes kesici gösteriler de izleyicilerin yüreklerini ağızlarına getirdi. Günlük stresten uzaklaşarak dostluk ve diyaloğun pekiştirilmesi için organize edilen yarışmada elde edilen gelirler, hayır kurumlarına bağışlanırken yarışmanın üçüncüsünün 12 Ekim 2008 tarihinde gerçekleşeceği belirtiliyor. s.zengin@zaman.com.tr
Sayı: 78
Bölüm: Aktüel