PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galatasaray'a kapıyı araladı


kayısıkentli
05-25-2008, 11:12
Sarı-kırmızılı yönetimin en çok istediği teknik adam olan Laudrup, teklife karşı kapıyı araladı.
Galatasaray’ın yeni sezonda takımın başına geçirmek için büyük uğraş verdiği Danimarkalı teknik direktör Michael Laudrup, çarpıcı açıklamalar yaptı.
- Galatasaray’dan teklif aldınız mı? Türkiye’ye gelmeye sıcak bakıyor musunuz?
“Galatasaray, menajerim Bayram Tutumlu aracılığı ile bana teklifte bulundu. Ancak henüz yüz yüze bir görüşme yapmadık. Futbol oynarken de Galatasaray’a transferim söz konusu olmuştu. Ama maalesef gerçekleşmedi. Şimdi ismim teknik adam olarak geçiyor. Galatasaray bir dünya kulübü ve Avrupa’da başarılı olmuş bir takım. Bu sene de şampiyonluğa ulaştılar ve Şampiyonlar Ligi’ne katılacaklar. Böyle bir takımda birçok hoca çalışmak ister. Daha önce de belirttiğim gibi Bayram Tutumlu ile bir telefon gorüşmesi yapıldı. Onun dışında fazla bir gelişme yok. Benimle ilgili konularda tek yetkili menajerim Bayram Tutumlu’dur. Zaten Bayram benim aile dostum. Bütün görüşmeleri kendisi yürütüyor.”
- Türkiye sizi gerçekten cezbediyor mu?
“Neden olmasın. Türkiye çok güzel bir ülke. İstanbul da dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Türkiye’de daha önce ailece defalarca tatil yaptım. Menejerim bir Türk. Danimarka’da çok sayıda Türk arkadaşım var. Onlar bana sürekli ‘Galatasaray’a git’ diye mailler yağdırıyor.”
- Fenerbahçe’den de teklif aldığınız iddia ediliyor. Size böyle bir öneri geldi mi?
“Bu girişim biraz ilginç oldu. Moskova’da statta Şampiyonlar Ligi final maçını izlerken, Fenerbahçeli bir yönetici ‘Bizimle çalışmak ister misiniz?’ diye sordu. Ben de kendisine menajerimle konuşmaları gerektiğini söyledim.”
- Sizin adınız sadece Türkiye için değil, Avrupa’nın çok sayıdaki kulübüyle de geçiyor.
“Doğrudur. Adım Rusya’dan, Portekiz’den, İspanya’dan, İngiltere’den bazı ünlü kulüplerle geçiyor. Bu durum gayet doğaldır. Getafe ile başarılı bir sezon geçirdik. Dar bir kadro ile ligi ortalarda bitirdik. Kral Kupası’nda final oynadık. UEFA’da ise kaza sonucu Bayern Münih’e çeyrek finalde elendik.”
- Galatasaray’ı tercih ederseniz ne gibi şartlar öne süreceksiniz? Bazen basında sizin ön şartlarınız olduğunuz, yüksek rakamlar istediğiniz ileri sürülüyor.
“Bakın benim ilkelerim vardır. Ben paradan çok çalıştıracağım kulüpte sportif başarıya ve projeye önem veririm. Önüme sizin aklınızın eremiyeceği rakamlar sürdüler ama bana bir proje oluşturamazlarsa, çalışmanın ve başarının bir anlamı veya önemi olmaz. Menajerim Tutumlu görüşme yaptığı kulüplere asla öncelik olarak rakam sunmamıştır. Kendilerine sportif projeniz ne diye sormuştur. Yoksa benimle görüşme bile yapamazlar. Sayın Galatasaray başkanı beni heyecanlandıracak bir proje ile gelirse onları neden reddedeyim ki.”
- Beni evinizde kabul ettiniz.Buraya gelirken kapıda bir limuzin gördüm. Şoföre kimin deyince yurtdışından özel bir uçakla bir kulüp başkanı geldi dedi. Kim bu başkan?
“Evet doğru ama ülkesini belirtemem. Ünlü bir kulübün başkanı misafirimiz. Size söz verdiğim ve menajerim de Türk olduğu için bu görüşmeyi kabul ettim. Ancak şunu belirteyim ki Türk takımları ve Türkler beni her zaman heyecanlandırmıştır.”
- Galatasaray’a kapılarınız açık mı?
“Tabii ki evet. Ayrıca neden kapatayım ki. Ben söyleyeceklerimi söyledim.”
Laudrup’a servet iddiası
Galatasaray’ın, Laudrup’a geri çevrilmesi güç bir teklif yaptığı iddia edildi. Portekiz’de yayımlanan Diario De Noticias gazetesinin muhabiri Tiago Piris, sarı-kırmızılı kulübün, Benfica’nın 1.2 milyon euro teklif ettiği Laudrup’a yıllık 2 milyon euro önerdiğini ileri sürdü.

Muhabir Piris’in bu haberini, “Laudrup, Galatasaray’a mı gidiyor?” başlığıyla okurlarına duyuran Danimarka’nın B.T. gazetesi, “Hafta başında Benfica için gündemdeki tek isim Laudrup’tu. Ancak Galatasaray’ın yaptığı 2 milyon euroluk teklif, Benfica’yı paniğe soktu. Bu gelişme üzerine Benfica, Valencia’nın eski teknik direktörü Flores’i göreve getirdi” diye yazdı. (Milliyet)