PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlginç söz ilginç zamanlama


MetinCeylan
05-24-2008, 22:42
http://www2.internethaber.com/images/news/43538.jpg
İlginç söz ilginç zamanlama
24 Mayıs 2008 Cumartesi 22:06
Hükümetle yargı arasındaki bildiri krizi sürüyor. Kriz sürerken Bakan Şahin'den zamanlaması şaşırtan bir açıklama geldi.


Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, partililere hükümetin hizmetlerinden örnekler verdi.

Birçok alanda olduğu gibi yargı alanında da Cumhuriyet tarihinin en önemli hizmetlerinin iktidarları döneminde gerçekleştiğini kaydeden Şahin, yargı teşkilatı mensuplarının maaşları, çalışma koşulları ve lojman sorunlarının çözümünde çok önemli atımlar atıldığını, atılmaya da devam edileceğini bildirdi.

İşlerinin yargıya da hizmet olduğunu dile getiren Şahin, yeni ceza infaz evlerinin yanı sıra 33 yeni ve son derece modern adliye sarayının inşaatının devam ettiğini, binaları bu yıl hizmete açacaklarını söyledi.

"ADALETTEN AYRILMAYIN"

"Niye yapıyoruz bütün bunları?" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim adalet dağıtan hakimlerimiz ve savcılarımız son derece modern binalarda hizmet üretsinler istiyoruz. 3 yıl sonra bu ülkede görev yapan hiçbir hakim ve savcımız lojmansız kalmayacak. Hakimimiz, savcımız mutlaka lojmanda oturacak. Onların bir ekonomik sıkıntı içinde olmalarını istemiyoruz. Çünkü onlar çok önemli davalarda karar veriyorlar. Onlara çok önem veriyoruz. Değer veriyoruz.
MAAŞLARINA YÜZDE 40 ZAM YAPILDI

Adalet ve Kalkınma Partisi İktidarı, hakim ve savcılarımızın bundan 1,5 yıl önce maaşlarına yüzde 40 artış sağladı. Başbakanlık Müsteşarının seviyesine getirildi maaşları. Ekonomik sıkıntı çekmesinler diye. Fakat kendilerinden bu millet adına beklentimiz şudur: Adaletten ayrılmayın, haktan ayrılmayın. Günlük siyasi çekişmelerin arasında olmayın. Bunlarla uğraşmayın. Sadece, (Adalet mülkün temelidir) kuralı neyi gerektiriyorsa, o şekilde hareket edin. Bunu söylerken bu şekilde hareket etmiyorlar demek istemiyorum. Bu konuya daha fazla özen göstersinler diye altını çiziyorum."

"YANDAŞ YARGIYA İHTİYACIMIZ YOK"

Konuşmasında "yandaş yargı" eleştirilerine de değinen Şahin, "Bizim
yandaş yargı organlarına falan ihtiyacımız yok. Yargı organlarının hiç
kimsenin yandaşı olmasının istemiyoruz. Sadece hakkın, hukukun ve
adaletin yandaşı olmalarını istiyoruz" dedi.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=142328