PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Sanayicileri Birleşiyor


Kalpsiz_
11-25-2007, 05:36
Türkiye motosiklet sektöründe faaliyet gösteren firmaları kapsayacak MOTODER adı ile fonksiyonel bir dernek kurulmaktadır. Dernek motosiklet sektörünü ve sektörde faaliyet gösteren tüm firmaların hak sorumluluklarını her türlü platformda korumayı, sektörde faaliyet gösteren şirketlerin kalkınmasını, sektörün ticaret ve sanayi hacmini artırmayı, üyelerinin sosyal ve mesleki açıdan gelişmesini, mesleğin ve sektörün problemlerine çözümler bulunması için tedbirler almayı, resmi ve özel kuruluşlar ile işbirliği yapmayı amaçlamaktadır.

SEKTÖR STANDARTLARI İLK DEFA BİR STK TARAFINDAN DENETLENECEK

MOTODER bu sektörde faaliyet gösteren başta motosiklet markaları ve motosiklet komponentlerinde faaliyet gösteren üretici - ithalatçı firmaları kapsamakla birlikte Türkiye'deki devlet mevzuatına uygunluğunu esas alarak sektördeki devamlılığı ve standartlara uygunluğu gözetecektir.

Türkiye'de motosikletin bir sivil toplum kuruluşu olarak güçlü sesi olmayı hedefleyen MOTODER'in, tüzüğü ve kısa- uzun dönem programı kurucu üyelerin mutabakatı sonrası belirlenecektir.

MOTOSİKLET SEKTÖRÜ HAK ETTİĞİ YERİ ALIYOR

Kuruluş aşamasında dernek adına S. Güray Balatekin tüm sektör firmalarını MOTODER çatısı altında toplanarak güçlü bir sivil toplum kuruluşu olmaya çağırıyor.

S. Güray Balatekin "Dernek bugüne kadar sosyal, ekonomik ve kamu alanlarında motosiklet sektörünün henüz dolduramadığı bir boşluğu kapatarak, sektör adına güçlü bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedefliyor. Başta sektörün önde gelen firmaları olmak üzere motosiklet sanayisinde faaliyet gösteren ciddi firmalarla hem firmalara hem de motosiklet kullanıcılarına hizmet veren bir platform olacağız. Genellikle otomotiv sektörü içinde anıldıkları için motosiklet firma ve kullanıcı hakları yeteri kadar savunulamıyor, bu yüzden motosiklet sektörü Türkiye’de hak ettiği yeri alması gerekiyor" dedi.