PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ışıltılı bir cilt için


kAcAhK
11-09-2007, 16:33
Hayatımızda cildimiz sadece belirli zamanlarda gerçekten parlak görünür: Uzun bir koşunun ardından, cilt bakımından ve iyi bir seksten sonra. Peki diğer zamanlarda durum nedir? İç açıcı değil mi? Endişelenmeyin; istediğiniz gibi, sağlıkla ışıldayan bir cilde sahip olmanız mümkün. Cildinizin günün her saatinde ışıldaması; onu iyice nemlendirip stresten korumanıza bağlı. Bunları yaparsanız ve tabii birkaç fırça darbesini de ihmal etmezseniz istediğiniz sağlıklı cilde sahip olmamanız için hiçbir neden olmaz.

YERKEN, İÇERKEN VE DÜŞÜNÜRKEN IŞILDAYIN
Faydalı besinler tüketin
Parlak bir cilde sahip olmak için sadece kremlerden yararlanmayı düşünmeyin. Sıkça tüketilen bazı besinler de cildinizin ışıldaması için önemli. Yapılan araştırmalardan ortaya çıkan sonuçlara bakıldığında içeriğinde omega-3 yağ asidi bulunduran somon gibi soğuk su balıkları, cilde ekstra nem kazandırarak parlaklık veriyor. Deniz mahsüllerini çok sevmiyorsanız ceviz, soya peyniri (tofu) veya balık yağı tabletlerini deneyebilirsiniz.

Daha fazla çikolata yiyin
Kakao ile beyaz ve yeşil çayda bolca bulunan flavanol adlı anti-oksidan, cildin nem miktarını artırarak pul pul dökülmesine engel olur. Koyu renkli çikolatalarda flavanol miktarı daha fazla olduğundan, bol bol tüketilmesi cilt için oldukça faydalı. "Çikolata kilo aldırıyor" diyorsanız, salatanıza flavanol miktarı fazla olan elma ve yeşil biberden ekleyebilirsiniz.

Multivitaminleri atlamayın
Multivitaminler gün boyunca, ihtiyaç duyulan tüm maddeleri cilde kazandırır. Bu nedenle düzenli multivitamin kullanımı uzun süre sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmaya yardımcı olur.

Tembellik yapmayın
Düzenli olarak yapılan spor, kan dolaşımını hızlandırdığından, cildin daha parlak görünmesini sağlar. Bunun yanı sıra cilt, iyi bir uykuya da ihtiyaç duyar. Her zaman ışıldamak için uyku düzenine dikkat edilmeli.

Zen felsefesiyle rahatlayın
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki masaj ve yoga gibi terapiler cilde nem kaybettiren bariyerleri yıkıyor. Stres atmanın yanı sıra ciltteki mat görünümü de ortadan kaldırıyor.