PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüreğinizde ki mutluluk


nehir
05-24-2008, 15:02
YÜREĞİNİZDEKİ MUTLULUK
Cum, 2007-06-01 08:13 — bozdoganhaber

Mutluluk cebinizde değil, yüreğinizdedir. Zaman zaman parasızlıktan şikayet edip mutsuzluğumuzu buna bağlamışızdır. Mutlu ve güzel bir yaşam için cebimizin dolu olmasını yeterli görmüşüzdür. Ama para her şey değildir. Cebinde parası olup, maddi durumu iyi olup, gönlü fakir olan, mutluluğu yakalayamayan birçok insan görürüz. Çeşitli nedenlerden bu zenginliğe doyuma ulaşmış kişiler birçok sorunla uğraşırlar. Büyükler her zaman der “önce sağlık”, sağlık olmadan, iç dünyamız huzurlu olmadan para olmuş kime ne yarar. Kıt kanaat geçinip, mutluluğu ve sağlığı tercih edenlerden olmayı her zaman yeğlemişimdir. Önemli olan para değil, bize sunulan yaşamda ne kadar mutlu olduğumuzdur. Bir gün para size sıcak yüzünü göstermeyip, sizi yalnız bırakabilir ama yüreğinizdeki mutluluk sonsuza dek sizinledir. Sakın paraya aldanıp, mutluluğu onda görüp yaşamın önemini unutmayın. Size bununla ilgili okuduğum bir hikâyeyi anlatayım.
“İş yaşamlarında her birisi önemli, yerlere gelmiş bir grup eski mezun arkadaşlar, üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gitmişler.
Çeşitli konular konuşulduktan sonra sohbet, işin yarattığı strese ve hayatın zorluklarına gelmiş. Yaşlı üniversite hocası ziyaretcilerine, kahve ikram etmek üzere mutfağa gitmiş ve değişik boy, renk, ve kalitede birçok fincanın bulunduğu bir tepsiyle geri dönmüş. Kimi porselen, kimi seramik, kimi cam, kimi plastik olan fincanları ve kahve termosunu masaya koyup, kahvelerini oradan almalarını söylemiş.Tüm eski öğrenciler, kahvelerini alıp koltuklarına döndüklerinde hocaları onlara şunları söylemiş.
"Farkına vardınız mı bilmem ama zarif görünümlü, güzel pahalı, fincanların hepsi alındı, masada yalnızca ucuz ve basit görünümlü fincanlar kaldı. Elbette ki kendiniz için en güzelini istemek ve onu almak çok normal ama işte bu demin bahsettiğiniz problemlerinizin ve stresin nedeni. Hepinizin istediği fincan degil, kahve iken, bilinçli olarak her biriniz birbirinizin aldığı fincanları gözleyerek daha iyi olan, fincanları almaya ugraştınız. Yaşam kahveyse, iş para ve mevki fincandır. BUNLAR YALNIZCA YAŞAMI TUTMAYA YARAYAN ARAÇLARDIR AMA YAŞAMIN KALİTESİ, BUNLARA GÖRE DEGİŞMEZ. Bazen yalnızca fincana odaklanarak, içindeki kahvenin zevkini çıkarmayı unutabiliyoruz."

gs:gs:gs:gs:gs:

MetinCeylan
05-24-2008, 15:31
tesekkürler nehir :)