PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lezbiyenlere gebelik müjdesi


MetinCeylan
05-22-2008, 22:44
http://www2.internethaber.com/images/news/24895.jpg
Lezbiyenlere gebelik müjdesi
22 Mayıs 2008 Perşembe 22:19
Artık lezbiyenler ve bekar kadınlar da anne-baba olma hakkına sahip olabilecek.


İnsan üremesi ve aile gerekliliği ile ilgili yasa tasarısı yakın bir zamanda radikal bir değişime uğrayacak. Meclis’te yapılan oylamada bu yeni karar 75’e 68, çoğunluğun oyuyla kabul edildi. Yasanın kapsadığı sınırlar her türlü eşcinsel aile haklarını da içine alıyor. Zaten gay evliliği ve gay çiftlerin evlat edinme hakkı daha önceden kabul edilmişti.

DOĞUM KLİNİKLERİNDE GERİ ÇEVRİLMEYECEKLER

Bu yeni yasayla artık kadın doğum kliniklerinde bekar kadınlar ve lezbiyenler geri çevrilemeyecek. Meclis toplantısında aslında bir başka önemli karar daha oylandı. Kadınların 24 haftaya kadar sahip oldukları kürtaj hakkınının süresinin düşürülmesi de gündeme geldi. Bu süre önce 22 haftaya düşürülmek istendi fakat ikinci oylamada 20 haftaya düşürüldü. Yasayı bu şekliyle kabul eden milletvekili sayısı da 142 gibi büyük bir çoğunlukta seyretti.

Sürenin kısaltılması fikri Muhafazakar Parti lideri David Cameron’dan geldi. Başbakan’ın oyu mevcut sürenin korunması yönünde oldu.

BABALIK KAVRAMI BALTALANACAK

Babalık gerekliliğini savunan milletvekilleri bu kararla birlikte aile kavramının baltalanacağını ve ‘baba’ nın aile içinde ‘anne’ den daha önemsiz bir konuma geleceğini savunuyorlar. Ayrıca babasız büyüyen çocukların ileriki yaşlarda sorunlu bireyler olabileceğini, alkol, uyuşturucu gibi birtakım kötü alışkanlıklara da yönelme ihtimalleri olduğunu vurguluyorlar.

TOPLUM DÜZENİ AÇISINDAN SORUN YARATABİLİR

Westminster’daki Roma Katolik Kilisesi Kardinali Cormac Murphy-O’Connor The Times’a yaptığı açıklamada ‘Hükümet sadece babanın gerekliliğine saldırmıyor aynı zamanda baba olma haklarına da saldırmış bulunuyor. Bu da toplum düzeni açısından sorun yaratabilir.’ şeklinde bir ifade kullandı.

ÇOCUK SAHİBİ DE OLABİLECEKLER

Yasa şu anda İnsan Hakları Mahkemesi’nde. Kanun ayrıca lezbiyen çiftlerin sperm bankasından aldıkları spermle çocuk sahibi olmalarının önünü de açıyor. Tabi ki gay erkeklerin taşıyıcı anne aracılığıyla çocuk sahibi olma hakları da yasa içine dahil edildi. Bir anlamda İngiltere katı kurallardan bir anlamda sıyrılıyor denilebilir.

Times’ın İngiltere’de yaptığı anket, halkın yüzde 40’ının bu uygulamaya karşı olduğunu, yüzde 32’sinin de bu fikri desteklediğini ortaya çıkardı. İlginç olan da şudur ki, 55 yaş üstündeki kesim bu yasaya şiddetle karşı çıkarken, 18-34 yaş arası kesim de yeni çıkacak yasayı şiddetle destekliyor.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=142057

morciii
05-23-2008, 18:56
töbee töbeee tamam babasız çocuk sahip olmak isteyenler için olabilir ama konuyu lezbiyenlere yönlendirmeleri çok saçmaa bence o tarz bir ilişkide çocuğa izin verilmemeli psikololjik manyak mı yapcaklar doğacak çocukları...

demem_o_ki
05-23-2008, 18:57
aptallık :S

kAcAhK
05-23-2008, 18:57
töbee töbeee tamam babasız çocuk sahip olmak isteyenler için olabilir ama konuyu lezbiyenlere yönlendirmeleri çok saçmaa bence o tarz bir ilişkide çocuğa izin verilmemeli psikololjik manyak mı yapcaklar doğacak çocukları...

kastılıyorum valla çok büyük aptallık olur bu olay...

alfonzo28
05-23-2008, 18:58
lezbiyenlere yaradı bize ne:D

geist-madchen
05-23-2008, 19:03
haklısınız ya doğacak çocuğu düşünemiyorum zaten yeterince psikopat var dünyada biraz daha üretmeye ne gerek var