PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tecavüze kırbaçı savundular


Kalpsiz_
11-25-2007, 00:08
Suudi Arabistan, tecavüze uğrayan kadına verilen 200 kırbaç cezasını savundu
Suudi Arabistan, tecavüze uğrayan 19 yaşındaki kadının 200 kırbaç cezasına çarptırılmasını, kadının ''evlilik dışı bir ilişki içinde bulunduğu'' gerekçesiyle savundu.

Beraberindeki akrabası olmayan bir erkekle birlikte 7 kişi tarafından kaçırılan ve tecavüze uğrayan kadının kırbaçla cezalandırılması, uluslararası alanda büyük tepki çekmişti. Suudi Arabistan Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında, kadının ve yanındaki erkeğin dışarıda karanlık bir alanda yalnız oldukları bir sırada kaçırıldıkları ve kadının tecavüze uğradığı bildirildi.

Açıklamada, ''Sözkonusu davadaki kadın evlidir ve şeriata aykırı olarak bir ilişkiye girdiğini itiraf etmiştir'' denilerek kırbaç cezası savunuldu.

Mahkeme, kadını bir erkekle yalnız başına dolaşmaktan 90 kırbaç cezasına çarptırırken, tecavüzcülere de 5 yıla kadar değişen hapis cezaları vermişti. Yüksek mahkeme ise geçen hafta cezayı 200 kırbaça ve 6 ay hapise çıkarmış, tecavüzcülerin de 2 ile 9 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetmişti. Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü, Kral Abdullah'tan, kadın hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini istemişti.
Kaynak: aa