PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : -Sevgi dili Türkçe' 110 ülkeyi buluşturuyor-


ALONE53
05-19-2008, 21:06
Reply 'Sevgi dili Türkçe' 110 ülkeyi buluşturuyor

Bu yıl 110 ülkenin katılımı ile gerçekleşecek 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için geri sayım başladı. Son hazırlıkları tamamlanan ve 22 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında yapılacak organizasyona 5 kıtadan 550 öğrenci iştirak edecek.


Türkiye başta olmak üzere dünyanın çok sayıda ülkesinde geniş yankı uyandıran olimpiyatlarda amaç dünya çocuklarını 'sevgi dili Türkçe'de buluşturmak. Dev projenin tertip komitesi başkanlığını Meclis Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam yürütüyor. Yarışmalar Ankara'nın gözde tatil merkezi Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde düzenlenecek. Katılımcı her ülkenin kendi kültürünü Türk halkına tanıtmak için özel stantlar açacağı Kültür Şöleni ise 24-25 Mayıs tarihlerinde Ankara Altınpark'ta gerçekleşecek. Türkçe Olimpiyatları şarkı yarışmasının finali ise yine Ankara'da Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

22 Mayıs'ta Asya Termal Tesisleri'ne giriş yapacak olan olimpiyat kafilesi, ön elemelerini burada gerçekleştirecek. Olimpiyatların açılışı ise 24 Mayıs Cumartesi günü Altınpark'taki Kültür Şöleni'nde olacak. Geçen sene İstanbul Feshane'de yapılan kültür şöleni 90 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti. Altınpark'ta yapılacak şölenin 200 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Türkçe Olimpiyatları ödül töreni ise 1 Haziran 2008 Pazar günü Meclis Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşecek. Saat 18.00'de başlayacak ödül töreni, Samanyolu başta olmak üzere birçok televizyon tarafından canlı yayınlanacak. Türkçe Olimpiyatları'nda bu sene bir ilk olarak Türkiye'nin değişik illerinde etkinlikler düzenlenecek. Olimpiyatların folklor elemeleri Kayseri'de, şiir yarışması finali ise Bursa'da yapılacak. Erzurum, Gaziantep, Konya ve İzmir'de de sahne alacak yarışmacı öğrenciler, Antalya Aspendos'ta da bir program gerçekleştirecek.

MetinCeylan
05-19-2008, 23:12
eyvallah

ALONE53
05-20-2008, 12:07
saol...