PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW Kubica'yla devam edeceğinin sinyallerini verdi


_SoN_
05-19-2008, 20:41
Robert Kubica'yı renklerine bağlamak isteyen takımlar 2010 yılına kadar beklemek zorunda kalabilir. BMW Sauber'in, Kubica'nın bu sezon gösterdiği güçlü performansın ardından sözleşmesini en az bir yıl daha uzatmaya hazırlandığı bildirildi.
Klasmanda dördüncü sırada yer alan Kubica'ya yakın kaynaklar, Polonyalı pilotun sözleşmesinde, BMW Sauber'in sözleşmesini otomatik olarak bir yıl daha uzatmasına imkan tanıyan bir opsiyon bulunduğunu söyledi.
Eylül ayında sona ereceği ileri sürülen opsiyonun, takıma Kubica hakkında karar vermek için önemli bir zaman tanıdığı belirtiliyor.
BMW Sauber'in teorikte Kubica'nın sözleşmesini bir başka takıma satmak gibi bir tercihi bulunmasına rağmen Theissen'i n son açıklamasına göre bunun zor bir ihtimal olduğunu anlaşılıyor BMW Motor Sporları Direktörü Mario Theissen, takımın sürücüleriyle ilgili konuyu önümüzdeki birkaç ay içinde sonuçlandıracağını belirtti.
Theissen, rakip takımların Kubica'ya ilgisinden rahatsız olup olmadığı sorusuna, "Hayır, onu takıma aldığımızda güçlü olacağını düşünüyorduk. Bu yaz, gelecek seneki sürücü kadromuzu açıklayacağız" cevabını verdi.
F1.08'in hızının artmasının Kubica'yı da memnun ettiğine inandığını kaydeden Theissen, "Geçtiğimiz yıl çok zor bir sezon geçirdi. Standart lastiklere alışmak, onun için, diğer sürücülerden çok daha zor bir olaydı. Bazı teknik problemler yaşadı. O sezon onun tecrübe kazandığı yıl oldu. Şimdi tekrar piste döndü" dedi.