PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F1'e 110 milyon dolarlık bütçe


_SoN_
05-19-2008, 20:40
FIA'nın Formula 1'de 2011 yılına kadar 110 milyon euro bütçe sınırlaması getirmeyi amaçladığı belirtildi.
FIA danışmanı Tony Purnell, tüm F1 takımlarına gönderdiği mektupta, gelecek yıl itibariyle hayata geçirilecek uygulama çerçevesinde, ilk yıl 175 milyon euro, 2010'da 140 milyon euro ve 2011'de 110 milyon euroluk azami bütçe teklifinde bulundu.
Ancak bu meblağ motor, KERS sistemleri, pazarlama maliyetleri ile sürücü ve takım patronularının maaşlarını kapsamayacak. Bu arada takım patronlarından mektuba farklı tepkiler geldi.
Honda Racing CEO'su Nick Fry, gelecek yıl için önerilen rakamın hayata geçirilebilir olduğunu belirterek, "Fakat Honda'nın, daha fazla müzakere edilmesi gereken bu konuda hakkında bazı küçük endişeleri var" dedi.
Fry, "Rakamların iyice düşürülmesiyle sadece marjinal operasyonlarımızı geri çekmekle kalmayabiliriz. Yüksek teknolojilerini geliştirmek isteyen zirvedekilerin uzaklaşmasına neden olabilir" uyarısında bulundu.
Renault patronu Flavio Briatore ise, takımının zaten şu an teklif edilenden daha az harcama yaptığını kaydetti.
Briatore, "Önümüzdeki sene için önerilen rakamın yüzde 40'dan daha az bir bütçemiz var. Bunu sınıra getirmek istiyor, daha fazla harcama yapmamız gerekir ki bu da saçma olur" dedi.
Toyota takım başkanı John Howett ise, bütçe sınırlama uygulamasının "kontrollü çevre" nedeniyle geri tepebileceğinden endişe ettiğini söyledi.
McLaren patronu Ron Dennis ise, FIA'nın, takım tarafından harcanan parayı kontrol edebileceğinden emin olmadığını ifade etti.
Takımların çok çeşitli faaliyetlerinin bulunduğunu belirten Dennis, Çin, Japonya veya Almanya gibi ülkelere yapılan harcamalara konu olan çalışmaları takip etmenin çok zor olacağını kaydetti.