PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul Park'tan 'köpek olayı' savunması


_SoN_
05-19-2008, 20:39
İstanbul Park yetkilileri, Pazar günü GP2 mücadelesi sırasında yaşanan "köpek olayının" ardından gelen eleştirilere karşı, alınan güvenlik önlemlerini savundu. Ancak tekrar böyle bir hadisenin tekrarlanamayacağına yönelik bir garanti verilemedi.
Bruno Senna, yarış sırasında piste giren başıboş köpeklerden birine çarpmış, köpek ölürken, aracının ön sağ süspansiyonu hasar gördüğü için Brezilyalı pilot yarışa veda etmek zorunda kalmıştı.
Olayın ardından F1 yarış direktörü Charlie Whiting, FIA'ya olayla ilgili bir rapor sunacağını açıklamış, FIA ise konuya ilişkin bir soruşturma başlatıldığını ve sonucun Dünya Motor Sporları Konseyi'ne sunulabileceğini belirterek, İstanbul Park'a yaptırım uygulanabileceğini ifade etmişti.
Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Sözcüsü dün yaptığı açıklamada, "Bu olay, pist güvenliği ve emniyeti açısından ciddi bir kusurdur" demişti. Sözcü, "Neredeyse yepyeni bir Formula 1 pistinde böyle birşey nasıl olabilir? FIA Güvenlik Komisyonu konuya ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatacaktır" diye konuşmuştu.
Formula 1 patronu Bernie Ecclestone'a ait olan İstanbul Park pisti yönetimi ise, güvenlik açısından mümkün olan herşeyin yapıldığını açıkladı.
Yapılan açıklamada, pist güvenliği konusunun son derece ciddiye alındığı ve herhangi bir soruna karşı mümkün olan tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.
Açıklamada, FIA yarış direktörü Charles Whiting'le de bu konuda işbirliği yapıldığı vurgulandı.
Açıklamada, "Bruno Senna'nın aracının olaya karışmış olmasından üzüntü duymaktayız. Bu konudan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Fakat tüm tedbirler alınsa da bu tür problemleri tümüyle ortadan kaldırmak mümkün olamıyor" denildi.
Pist çevresinde çok sayıda köpeğin bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, piste yapılan yemek servislerinin de özellikle yarış haftasında çevrede çok daha fazla sayıda başıboş köpek bulunmasına yol açtığı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 2.500.000 metre karelik pist alanında, güvenliğin sağlanması için alınan tüm önlemlerin yanı sıra başıboş köpeklerin yakalanması için görevli firmalarla da çalışıldığına dikkat çekildi.