PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal: Elimize bir fırsat geçerse...


NOYAN
05-19-2008, 04:57
İskilip'in Ferhatlı köyünde Yayla Şenlikleri'ne katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Halkın sorunlarını biliyoruz. Elimize bir fırsat geçerse de birer birer çözeceğiz'' dedi.

http://www.etikhaber.com/images/stories/siyaset/baykal2.jpg

Baykal, Çorum'un İskilip ilçesi Ferhatlı köyünde düzenlenen Yayla Şenlikleri'ne katıldı. Köy yakınlarına helikopterle gelen Baykal, tören alanında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bir süre şenlikleri izleyen Deniz Baykal, kendisine verilen teşekkür plaketini almak üzere sahneye davet edildi. Baykal, burada yaptığı konuşmada, güncel konulara girmeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin değişimin eşiğinde olduğunu belirten Baykal, ''Siyaset böyledir, demokrasi böyledir. Dünya kimseye kalmamıştır. İktidar ebed müddet değildir. Devlet ebed müddettir, millet ebed müddettir. İktidarlar gelir geçer. Şimdi böyle bir geçiş döneminin içine girer gibiyiz'' diye konuştu.

Bunun işaretlerinin ortaya çıkmaya başladığını savunan Deniz Baykal, şöyle devam etti:

''Bu böyle gitmeyecek, iktidar geldiği gibi gidecek. Demokrasi bu. İnşallah öyle bir değişim ortaya çıkarsa, yeni gelecek olanlar da milletin derdini görmüş olarak, onların derdini çözmek için gayret göstereceklerdir. Bundan da kazanan milletimiz olacaktır. Demokrasinin anlayışı, kuralı budur. Bunu hep beraber uygulayacağız. Halkın sorunlarını biliyoruz. Elimize bir fırsat geçerse o sorunları da birer birer çözeceğiz.''

Türkiye'nin büyük güçlükler yaşadığını ifade eden Baykal, ''Tarihte de yaşadık, bugün de yaşadık. Ama bu güçlükler gelip geçicidir. Artık çile testisi doldu, taşmak üzere. İnşallah hayırlı, yeni, umutlu, aydınlık bir dönem başlayacak. Buna ihtiyacımız var. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz'' dedi.

Yarının 19 Mayıs olduğunu hatırlatan Deniz Baykal, ''Yine bizim karanlık dönemimizde, ülkemizin işgal altında olduğu, ülkeyi yönetenlerin yabancılarla iş birliği yaptığı, yabancı işgal kuvvetlerinin emrine girildiği güç bir dönemin içindeyken, 19 Mayıs günü bir büyük hareketin ilk adımı atıldı. Mustafa Kemal, arkadaşlarıyla birlikte Samsun'dan Anadolu'ya çıktı'' diye konuştu.

Türkiye'nin üzerine güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk'ün, milletle el ele verip bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurduğunu anlatan Baykal, şunları kaydetti:

''Bu bizim için daima bir umut kapısıdır. Demek ki o kadar karanlık günlerde bile bir çıkış yolu varmış, bu memleketin evlatları bu ülkenin önünü açabiliyormuş. Yine açacağız, merak etmeyin. Türkiye'yi hep birlikte aydınlık günlere taşıyacağız.''

http://www.etikhaber.com/content/view/55304/77/