PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP, dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor


NOYAN
05-19-2008, 04:54
MHP'li Şafak Anayasa değişikliğine dokunulmazlıkların kaldırılması şartı ile evet diyebileceklerini açıkladı.

http://www.etikhaber.com/images/stories/siyaset/ulkuculer.jpg

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili ve Genel Muhasibi Ümit Şafak, MHP olarak partilerde bireysel sorumluluğun cezalandırılması ve yasama dokunulmazlığının kaldırılması halinde parti kapatmayla ilgili Anayasa değişikliğine sıcak baktıklarını söyledi.

Karabük'te partinin İl Divan Kurulu toplantısına katılan MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Muhasibi Ümit Şafak, Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Çankırı Milletvekili Ahmer Rukan, Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul ve Genel Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Abbas Bozyel, MHP 21. Dönem Karabük Milletvekili İlhami Yılmaz ile birlikte MHP Karabük İl Teşkilatı'nı ziyaret ettiler. Burada bir basın toplantısı düzenleyen MHP İstanbul Milletvekili Şafak, İl Divan kurulu toplantıları ile 2009 yılının Mart ayında yapılacak mahalli seçimlere start verdiklerini belirterek, "MHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantıları Türkiye'nin dört bir tarafında yapılmaktadır. Bizde milletvekili arkadaşlarımızla birlikte 5 kişilik bir heyetle Karabük'e geldik. Bu toplantıyı yapmamızın amacı; Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili meseleleri teşkilatlarımızla paylaşırken, teşkilat meselelerini de görüşüyoruz. Yine önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan mahalli seçimlerin hazırlık çalışmalarını genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantıları ile başlatıyoruz. Yani mahalli seçim startını veriyoruz" dedi.

Bir basın mensubunun AK Parti'nin kapatılması davasıyla ilgili sorusuna Şafak, "Genel Başkanımız bu konuyla ilgili görüşlerini tüm Türkiye ile paylaştı. Milliyetçi Hareket Partisi terör ve bölücülük suçu işleyen siyasi partilerin dışında parti kapatılmayı zorlaştırmasını istemektedir.

Ancak bunun yerine bireysel sorumlunun yani suç işleyen parti yöneticilerinin, bu genel başkan da olsa, bakan da olsa, milletvekili de olsa işledikleri suçların cezasız kalmaması gerekiyor. Bireysel sorumluluk gündeme gelmeli, kürsü haricinde yasama dokunulmazlığı gündeme gelmeli.

Yasama dokunulmazlığının kalkması MHP'nin parti programında olduğu gibi, iktidar partisinin parti programında da var. Bu konuda hükümet tarafından MHP'ye şu ana kadar herhangi bir teklif gelmiş değil, bireysel sorumluluğun cezalandırılması ve yasama dokunulmazlığının kaldırılması teklifimize sıcak bakarlarsa Anayasa değişikliğinin yapılmasına da Milliyetçi Hareket Partisi olarak açığız.

Anayasa'yı değiştiririz, partilerin kapatılmasını zorlaştırırız. Geçmişte kapanan siyasi partilerin yerine sürekli yeni siyasi parti kurulmuştur. Parti kurulmasının da çözüm olmadığını hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

http://www.etikhaber.com/content/view/55298/77/

morciii
05-19-2008, 14:08
bence de kaldırılsın...

MetinCeylan
05-19-2008, 16:42
kaldırılmalı bence böylelikle rahat hareket edemeyecekler;)