PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zana, İngiliz Parlamentosu'nda


NOYAN
05-19-2008, 04:52
Zana'nın konuşacağı toplantıda, Öcalan'ın İngiliz avukatı da bir konuşma yapacak. Kısa bir süre önce de BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu Lordlar Kamarası'nda konuşmuştu.

http://www.etikhaber.com/images/stories/kisiler/leylazana.jpg

Kapatılan DEP'in eski Milletvekili Leyla Zana, yarın İngiliz Parlamentosunda yapılacak ‘Türkiye, Kürtler ve Avrupa Birliği' konulu toplantıda konuşmak için İngilitere'ye gitti.

Bir süre önce yaptığı konuşmalardan dolayı bir davada 2 yıl hapis cezası alan ve 9 ayrı konuşmada da hakkında 60 yıl hapis istemiyle dava açılan Zana'nın konuşma yapacağı toplantıda terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın İngiliz avukatı Mark Muller de bir konuşma yapacak.

Cuma günü İngiltere'ye giden Leyla Zana, İngiliz Parlamentosu'ndaki Büyük Komite Salonu'nda yarın ‘Kürdistan için Barış Komitesi' tarafından düzenlenecek ‘Türkiye, Kürtler ve Avrupa Birliği- Barış ve Diyalog İçin Bir Dava' konulu toplantıda konuşacak. Toplantıda, aynı zamanda Sakharov Barış ödülü sahibi olan Leyla Zana'nın yanısıra, Baroness Frances D'Souza, Lord Avebury, Lord Rea ve terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Mark Muller'in de konuşma yapacağı belirtildi.

Zana, Diyarbakır'da geçen yıl 21 Mart'taki nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmadan dolayı, ‘Suçlu ve suçluyu övmek' suçundan kısa süre önce 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Zana'ya yine Diyarbakır, Batman, Bingöl ve Avrupa Parlementosu'nda son 1 yıl içerisinde çeşitli tarihlerde yaptığı 9 ayrı konuşma nedeniyle 3 bin 713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi uyarınca ‘Yasa dışı örgüt propagandası yapmak' ve TCK'nın 314/2, 314/3 maddeleri uyarınca ‘Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan toplam 60 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

http://www.etikhaber.com/content/view/55301/77/