PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Kürsü dışında dokunulmazlık kalkmalı''


*fanii*
11-24-2007, 14:42
BBP lideri Yazıcıoğlu, kürsü masumiyeti dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istedi.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, kürsü masumiyeti dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana olduklarını söyledi.

Yazıcıoğlu, Parti Genel Merkezi’nde, İl Başkanları toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, sınır ötesi operasyonla ilgili çıkarılan tezkereye değinerek, "Şimdi herkes, ’bu tezkere ne oldu?’ diyor. Hükümet, çantasına koymak için mi tezkereyi çıkarttı acaba? İktidarı gitti, birtakım dış odaklarla görüşmeler yaptı. Orada neler yaptılarsa bir türlü Türkiye bu sınır ötesi operasyonu gerçekleştiremedi" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devleti topraklarına izinsiz girildiği, askeri birlikleri ve karakollarının basıldığını, askerlerin rehin götürüldüğünü belirten Yazıcıoğlu, bunun karşısında "süt dökmüş" gibi oturulup, beklenemeyeceğini ve gereğinin yapılması zorunluluğu bulunduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Milletimizin refleksi, öfkeye dönüşmüştür. Bundan sonrasında, bu terör bitmek mecburiyetindedir. Bitmezse, bu milletin terörü ve ona müsamaha edenleri bitirecek öfkesini görürüz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Şimdi anlaşılıyor ki, Barzani yavaş yavaş bizlere sempatik hale getirilecek ve o arada birkaç tane defolu PKK yöneticisinin de teslim edilmesi sağlanmış olacaktır. Karayılan kanser hastası, şu anda Bağdat’ın Yeşil Bölgesinde olma ihtimali yüksek. Orada da Türk yetkililerine teslim edildi, edilmedi noktasında duruyor. Bunun hangi pazarlıklara yönelik yapılacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Sadece o değil, diğer bazı üst düzey yetkilileri de aynı yerde bulunuyor.

Bunların önümüzdeki günlerde teslim edilme sürecini büyük ihtimalle yaşayacağız." Yazıcıoğlu, Türkiye’nin başkasının istihbaratına ihtiyaç duymadan, yerlerini bularak, gidip alabilme imkanına sahip olmasına rağmen devletin bazı ellerde sığıntı haline düşürüldüğünü iddia etti.

Yazıcıoğlu, "Amerika, istihbarat verecek, Barzani razı olacak, öbürü rıza gösterecek, sonra da biz alıp getireceğiz" diye konuştu.

Türkiye’nin bazı hasletlerini kaybetmiş gözüktüğünü ileri süren Yazıcıoğlu, istihbarat örgütlerinin çağın gereklerine göre kendilerini yenileyememeleri noktasında ciddi eleştirileri bulunduğunu kaydetti.

Yazıcıoğlu, "Doğru dürüst istihbarat oluşturamazsanız, tabiki operasyonda yapamıyorsunuz" dedi.

Yazıcıoğlu, terörle mücadele için özel bir yasa çıkarılması, birlik, irade ve kararlılık grektiğini söyledi.

Hiçbir siyasi partinin kapatılmasından yana olmadıklarını, temel görüşlerinin siyasi partilerin sandıkta ödüllendirilip, cezalandırılması olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, "Ancak bir siyasal hareket silahlı bir örgütün açıkça destekçisi, teşvikçisi olmuş, hatta örgüte yataklık yapan bir konuma gelmişse, o zaman yargı devreye girecek, gereğini yapacaktır" dedi.

Dosyaların, TBMM’ye gelmesi halinde, dokunulmazlık zırhının kaldırılması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Parti olarak kürsü masumiyeti dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasından yanayız.

Dokunulmazlığı bir kesim için kaldırma ya da bir kesim için muhafaza etmek doğru bir yaklaşım olmaz" diye konuştu.


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=306924)

samet_gs
11-30-2007, 20:27
ak parti zihıniyeti sayesinde dokunulmazlık kalkmıyor..