PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kara kış yolları kapattı !


*fanii*
11-24-2007, 14:39
http://image.haber3.com/haber/59405.jpg

Van ve Iğdır'da etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi.70 köy yolu ulaşıma kapandı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının, öğlen saatlerine kadar devam edeceğini söylediler.

Yetkililer, hava sıcaklığının en yüksek "4", en düşük "0" derece olarak ölçüldüğü Van'da, öğlen saatlerinden sonra yağış beklenmediğini bildirdiler.

Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri de yağış nedeniyle Van merkeze bağlı 5, Gürpınar'a bağlı 8, Gevaş'a bağlı 3 köy olmak üzere 16 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirttiler.

Iğdır

Iğdır'da etkili olan kar yağışı sonucu 54 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu kar kalınlığı kent merkezinde 7 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Iğdır'da 54 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin kapanan yolları açmak için başlattığı çalışmalar devam ediyor. Doğu'da gecenin en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 10, Kars'ta 6 ve Erzincan'da 4 derece oldu.

Meteoroloji yetkilileri, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde salı gününe kadar havanın parçalı bulutlu olacağını, salı gününden itibaren de bölgede kar yağışının beklediğini belirttiler.


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=306942)