PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sİgara Tİryakİlerİne SÜper BuluŞ!..


*fanii*
11-23-2007, 23:41
HABERVİTRİNİ/ÖZEL Sigara içmek için dışarıya çıkmaya erinen tiryakiler için elektronik sigara yapıldı.

E-sigara ve sağlığa zararsız, %100 gerçekçi bir sigara simülatörü kullanan tiryakiler bir yandan zararsız sigara keyfi yaşarken diğer yandan katı yasağı delmiş oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan bar sahipleri bu yeni yöntemin yasak olmadığını belirkerek, "barımıza gelen müşteriler artık elektronik sigara kullanıyor.Bu yöntemle gece kulüplerinin önemli bir sorunu aşıldı.

E- SİGARA NEDİR?

İleri teknoloji ile çok kaliteli malzemelerden üretilmiştir. e-sigara üç ana parçadan oluşur.

1-Ağızlık ve kartuş: e-sigara;nın uç kısmında ki bu bölüm değiştirilebilmektedir. Bu kısımda tütün alkaloiti katılmış bir kartuş bulunmaktadır. İnsan sağlığına zararlı katran ve kanserojen maddeler içermez. e-sigara;dan her nefes çekişinizde, sigarayı bırakmaktan dolayı ihtiyaç duyacağınız nikotini ve esansı sağlar. Kartuş özel olarak üretilmiş tütün alkaloitini barındırır. e-sigara;yı kullandıkça kartuş bir süre sonra biter ve yenisi ile değiştirmek gerekir. Bir kartuşun ömrü 2-3 paket sigaraya denk gelir. Bu kartuşların değişik miktarda nikotin ihtiva edenleri mevcuttur. Yüksek seviye nikotin (16 mg.), orta seviye nikotin (11 mg.), düşük seviye nikotin (6 mg.) ve sıfır nikotin (0 mg.). Her kullanıcı kendine uygun kartuşu seçebilir. Sigarayı bırakmak isteyenler yüksek seviyeli kartuştan başlayıp, sıfır nikotinli kartuşa kadar düşmelidirler. Sıfır nikotinli kartuşa düştükten sonra, diğer tiryakilik alışkanlıklarından da tamamen kurtulmak için e-sigaraya bir süre daha devam etmeleri çok faydalı olur.

2-Atomizasyon odası ve mikro çip bölümü: Çekilen her nefes de e-sigara aktif hale geçer ve atomizasyon odasında ki mikro çip sayesinde çalışan yüksek frekanslı ultra sonik pompa, soğuk duman benzeri buhar oluşturur. Çektiğiniz nefesle oluşan buhar, kartuştan geçerken tütün alkaloiti moleküllerini üzerine hapsederek size getirir. Aynı zamanda oluşan buhar, size sigaranın duman ve tokluk hissini verir.

3-Lityum iyon pil ve LED ışık: Li-iyon pil cep telefonlarında kullanılan piller gibi ileri teknoloji ile üretilmiştir. Bu sayede pil kullanılmadığı zaman şarjını kaybetmez ve nikel pillerden daha uzun süre kullanılabilir. Bu pil e-sigara birlikte gelen orijinal şarj cihazı ile şarj edilebilir. Pilin ucunda ki LED ışık e-sigaradan her nefes çektiğinizde, aynı sigaranın ucunda ki ateş gibi yavaş yavaş yanar ve söner. Böylece sigara ateşini simüle eder. Bu ışık aynı zaman da pilin şarj durumunu gösterir. Kendi kendine yanıp sönerse pilin tekrar şarj edilmesi gerektiğini belirtir.

E-sigara, paslanmaz çelik gövde, atomizasyon odacığı, lityum iyon pil yuvası, mikro elektronik devre ve yüksek duyarlıktaki bir reseptörden oluşur. Cihazın ucunda, çalışırken yanan bir gösterge ışığı vardır.

Alkaloit Sıvısı Kartuşu; ağızlık ve sıvı saklama kabından oluşur.

Sıvı Saklama Kabı; atomize edilmeye hazır, tütün alkaloiti katılmış bir sıvı içerir.
İnsan sağlığına zararlı katran ya da kanserojen maddeler içermez.
Ağızlık her kartuş için bir kez kullanılacak şekilde tasarlanmıştır.
Mikro elektronik devre içerisinde bulunan yüksek frekanslı pompa ultrasonik bir titreşim oluşturarak
partikülleri 1 mikron boyutunda olan bir tür soğuk duman benzeri buhar yaratır.
Bu duman kartuş kapsülündeki sıvıyı kendi molekülleri üzerine hapsederek dışarıya çıkarır.


http://images.habervitrini.com/devamfoto/nonsmokin_228x506bb.jpg


http://images.habervitrini.com/devamfoto/e-cigarette_10bb.jpg