PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şener'i bağırtan soru!


kayısıkentli
05-13-2008, 23:12
Şener bir televizyon kanalında görüşlerini aktarıyordu. Sorulan soru canını sıktı. Sesini yükselterek cevap verdi. Bakın o soru neydi?
Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Abdülatif Şener yeni bir parti düşüncesini açıkladıktan sonra sıklıkla görünür oldu. Dün akşam da Bolu'da yerel bir televizyon kanalının konuğuydu. Ancak bu kez sorulan soru canını sıktı. Konuklardan biri "Partiniz kapanırken siz televizyon televizyon gezip dolaşıyorsunuz. Bu enerjinizi partinizin kapatma davası için harcasanız daha iyi olmaz mı?" diye sordu. Şener sesini yükselterek "Ben bir ilke adamıyım. Benim için şu parti bu parti değil, benim için bu ülke önemli" diye cevap verdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından hazırlanan "Üniversitemiz" programının ilk dakikaları neşe içinde geçti. Hatta Şener esprileriyle konukları avucunun içine aldı. Ancak Bolulu avukat Yüksel Gültekin'in sorusuyla neşeli ortam yerini gergin bir atmosfere bıraktı...

"PARTİNİZ KAPATILIRKEN SİZ GEZİYORSUNUZ"
Son seçimlerde Ak Parti'ye oy verdiğini söyleyen Gültekin önce Şener'in kanal kanal gezmesini eleştirdi ve "Partiniz kapanırken siz televizyon televizyon gezip dolaşıyorsunuz. Bu enerjinizi partinizin kapatma davası için harcasanız daha iyi olmaz mı?" diye sordu. Ancak soruları bu kadarla da sınırlı değildi. “Başbakan Erdoğan’la özel olarak yaptığınız görüşme basına sızdırıldı. Bu konuda ne söyleyeceksiniz? Kapatılma davası ile ilgili AKP’yi uyardığınız yönündeki açıklamalar AKP’nin kapatılma davası sürerken iyi bir zamanlama mıydı?” diye devam etti:
"AK PARTİNİN PROGRAMINI BEN YAZDIM"

Şener avukatın sorularını şöyle cevapladı:

“İl il dolaştım, 81 ilde ki teşkilatları kurdum. Şu an AKP'lilerin hepsinin cebinde ve kütüphanelerinde korudukları AKP programını ben yazdım. Gece gündüz her cümleyi her kelimeyi tarttım. Sıkıntısını, zorluklarını ve stresini yaşadım ben. Ama her nedense bu dönemlerde boğmaya, yok etmeye, oluşumu engellemeye çalışanlar sonradan kraldan fazla kralcı geçinmeye başladılar. Samimi değiller. AKP kötüye gitmeye başladığında, olaylar bitmeye başladığında da en fazla bu düşüncede olanlar karşı duracaklar.”

BAĞIRARAK CEVAP VERDİ
Şener cevap verdikçe sinirleniyordu. Konuşmasına sesini yükselterek devam etti:

“Ama ben bir ilke insanıyım. Bir ilke mücadelesi veriyorum. Benim için şu parti bu parti değil, benim için bu ülke önemli. Benim için Türkiye önemlidir. Bu ülkede yaşayan 70 milyon insanın bugünü ve yarını önemlidir” dedi.

SÖYLEDİKLERİMİN AK PARTİ'YE FAYDASI VAR
Kanal kanal geziyorsunuz eleştirisine de Şener, “Ben televizyon televizyon çıkıp gezip dolaşıyorum. 5 yıldır hükümetteyken de, Başbakan Yardımcısı olduğum zamanda da hep konuşuyordum. Çizgimde bir değişiklik olmadı." diye cevap verdi.

Şener bu konuyla ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana bakanlar çizgimin net ve doğru olduğunu görürler. Menfaat, çıkar ilişkisi içerisinde söyleyeceğim sözü, eğmeyeceğimi ve bükmeyeceğimi iyi bilirler. Söylediklerimin hiçbirinin AKP’ye de zararı yok. AKP’ye de faydası var. Ekonominin kötü gidiş sinyalleri vermeye başladığı andan itibaren dedim ki ‘Bunun gözden geçirilmesi lazım. Seçim ortamıdır, rehavet ortamına girilmemesi lazım’ Bunun AKP’ye de zararı yok, bu ülkeye’de.”

"ARKADAŞ OLAYLARI HİÇ TAKİP ETMEMİŞ"
Ancak Şener çok kızmıştı. Avukat Gültekin'e hitaben de "Arkadaş olayları hiç takip etmemiş. Kırıcı olduğum içun kusura bakmayın. Herkesin yanlış konuşmaya hakkı olduğuna da inanırım. Sizin de yanlış konuşmaya hakkınız var." dedi.