PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xerox Silinebilir Kağıt Üretti


NOYAN
05-11-2008, 19:41
http://www.dakikadakika.com/haberresim/xerox.jpg

Xerox'un geliştirdiği ve kullanıma sunduğu yeni bir kağıt teknolojisiyle, kağıdın defalarca silinip kullanılması mümkün. Bu kağıdı özel yapan ne?

Xerox'un desteklediği Palo Alto Research Center'dan gelen en son haberler, bir şekilde silinerek tekrar baskıya hazır hale getirilebilen kağıtların müjdesini veriyor. 1970 yılında kurulmasından bugüne kadar sayısız icadın çıktığı Palo Alto Research Center bu defa da kendini silebilen kağıt üretti. Geliştirilen akıllı kağıt, üzerindekileri 24 saat için kendi kendine silebiliyor.


Nasıl Çalışır?

Bu yeni teknolojideki maharet kağıtların kendisinde.Özel bir bileşimle üretilen kağıtlara morötesi ışınlarla yazılabiliyor. Morötesi ışına maruz kalan yerler, kullanılan malzeme sebebiyle değişime uğruyor ve renk değiştirerek üzerinde yazının kalmasını sağlıyor. 24 saat içinde veya istenildiği zaman ısı uygulanarak bu belgelerin tekrar silinmesi mümkün oluyor.

Getirisi Ne?

Kısa vadeli çıktılar için doğayı koruyan ve masrafları azaltabilecek olan bu buluş, kağıt israfını önleyebilecek. Bu kağıtlar, geliştiricinin bildirdiğine göre, 100 defa yeniden yazılabiliyor. Şirket içi gündelik yazışmalarda bile kullanılsa getirdiği imkânları önemli boyutlara çıkabilir.

http://www.dakikadakika.com/habergoster.asp?id=453

MetinCeylan
05-12-2008, 00:18
iyimis..