PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zico: Galatasaray hak etti


MetinCeylan
05-11-2008, 01:04
http://www.haberaktuel.com/images/news/26941.jpg 10 Mayıs 2008 / 23:11

Zico: Galatasaray hak etti
Fenerbahçe Teknik direktörü Zico şampiyonluğun kaybedilmesinin sebebini açıkladı ve böyle bir sonu neyin hazırladığını kaydetti! Lazio'dan teklif almadığını kaydeden Zico, şampiyon olan rakibi G.saray'ın bu başarıyı hak ettiğini kaydetti!

Fenerbahçe Teknik direktörü Artur Zico, Trabzonspor karşısında maça yavaş başladıklarını belirterek, ''Maçın ilk yarısında daha fazla istekli olan üstün gelen taraf Trabzonspor'du. Yediğimiz ilk golden sonra biraz daha rakip üzerine gitmek istediğimiz zamanlarda bir ikinci golü kalemizde gördük. İkinci yarı daha fazla istekliydik. İkili mücadelelerde biraz daha üstündük. Fakat elinize geçen fırsatları değerlendiremediğiniz zaman istediğiniz sonuçları alamazsınız'' dedi.

Rakiplerinin gollerinden sonra yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince maçtan yenik ayrıldıklarını ifade eden Zico, ''Bugün belki şampiyon olabilirdik, bunun zor olduğunu biliyorduk. Ama en azından bu maçımızı galibiyetle kapatmamız gerekiyordu fakat olmadı'' diye konuştu.

Şampiyonluğun kaybedilmesinin sebebinin sezon içerisindeki performans olduğunu kaydeden Zico, şöyle devam etti:

''Son periyotta aldığımız sonuçlar değildi. Sezona mağlubiyetle başladık. Bu kayıpları yaparken ileride düzeltilir dememek lazım. Elinizde fırsat varken kazanmanız gereken maçları kazanmalısınız. Geçen yıl daha az puanla şampiyon olduk, şimdi daha fazla puan aldık ancak bu ikinciliğe yetti. Elinizde fırsatlar varken değerlendirmelisiniz. Derbilerin hepsini kazanabilirsiniz fakat iddiasız takımlara karşı oynadığınız maçlarda alamadığınız sonuçların eksikliğini sonradan hissedersiniz. Ligin başından beri her maçta aynı ciddiyetle oynamanız gerekiyor. Sonlara geldiğinizde ufak tefek kayıpların eksikliğini yaşamamalısınız.''

-''ŞAMPİYONLAR LİGİ YIPRATTI''-

Zico, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin kendilerini yorduğunu, Avrupa'daki maçların ardından hafta sonu ligde yaptıkları maçlarda kaybettikleri puanlardan da bunun anlaşılacağını ifade ederek, şunları söyledi:

''Şampiyonlar Ligi'nde bu oyuncular çok fazla yıprandılar ancak isteksizlik kesinlikle olmadı. Şampiyonlar Ligi'nden sonra lige döndük ama sakatlıklar peşimizi bırakmadı. Bugün buraya sadece 18 futbolcu getirebildik. Oysaki sezon başı 27 oyuncumuz vardı. Galatasaray derbisine baktığımız zaman bir tane kendi hatamızdan dolayı o maçı kaybettik. Trabzonspor maçında ilk yarı bize yakışmayan şekilde mücadele ettik. Ankaraspor maçının başından sonuna kadar üstündük ancak puan kaybettik. Sakatlıklar ve sezon başı gelmiş olan yıpranmışlık, böyle bir son hazırladı diyebiliriz. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve final oynayacak takımlarda ligde bu konuda sıkıntı yaşadılar.''

-''GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİ''-

Galatasaray'ın ligde yaşadığı şampiyonluğu hak ettiğini kaydeden Zico, ''Sezon sonunda en öndeyse şampiyonluğu hak etmiştir. Lig başlamadan bir takımı favori göstermek yanlış. Türkiye liginde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş varsa biri şampiyon olabilir. Bu takımlar birbirinden fazla favori değildir'' diye konuştu.

-''FENERBAHÇE'DEN CEVAP GELENE KADAR KİMSEYLE GÖRÜŞMEYECEĞİM''-

Zico, Fenerbahçe ile kontratının bugün itibariyle sona erdiğini ve kalıp kalmayacağını bilmediğini belirterek, şöyle konuştu:

''Daha önce de söylemiştim. Yönetime ben teklifimi sundum ve cevap bekliyorum. Lazio'dan teklif yok. Benim bir sözüm vardı. Fenerbahçe'den cevap gelene kadar Fenerbahçe'den başka herhangi bir kulüple görüşmeyeceğim. Avukatım aracılığıyla bazı teklifler iletildi ama ben kimseyle konuşmadım. Yarın İtalya'ya gideceğim. Pazartesi orada yapacağımız bir organizasyonla ilgili bu seyahatim olacak. Salı günü de Brezilya'ya yola çıkacağım.''

Zico, yönetimin isteği doğrultusunda gelecek sezonla ilgili raporunu da sunduğunu kaydetti.
kaynak:http://www.haberaktuel.com/Zico--Galatasaray-hak-etti-haberi-128904.html