PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kızartma için faydalı bilgiler


morciii
05-10-2008, 14:55
* Kızartılacak malzemenin yağı fazla çekmemesi için una ya da galeta ununa bulanmalıdır ve kızardıktan sonra da kağıt havlu üzerine alınmalıdır.
* Kızartmayı bol yağda yapmak gerekir. Bu suretle besinin havayla teması önlenir.
* Kızartmaya başlamadan yağın tütmesini beklemeyin. Beklemek yağın yanmasına neden olur.
* Tereyağında kızartma yapacaksanız ve yağınız sürekli kararıp yanıyorsa içine bir-iki damla sıvı yağ katın.
* Patates kızarırken fazlasıyla yağ çeker. Bunu önlemek için patatesleri kızgın tavaya atmadan önce süt dolu bir kabın içine koyun. Hem yağ çekmez hem de lezzetli olur.
* Herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra, yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız bu yağı ince bir süzgeç veya ince bir tülbentten süzün

kAcAhK
05-10-2008, 14:57
ama abla kızartmanın faydası yokki besindeki bütün etkenleri öldürüyo ki..

morciii
05-10-2008, 15:15
ona kalırsa herşeyi pişirmeden yememiz lazım muhi tüm besinlerin piştikten sonra besin değeri ölür o yuzden az pişirin diyor doktorlar...

neyseee yaa Allah sağlık versin

kAcAhK
05-10-2008, 15:17
amin de bu doktorlara göre biz ineğiz o zaman otmu yicez bi ya offfff...:F

MetinCeylan
05-10-2008, 16:20
muhi ne bulduysan yiyeceksin:F:D

NOYAN
05-10-2008, 18:35
* Kızartılacak malzemenin yağı fazla çekmemesi için una ya da galeta ununa bulanmalıdır ve kızardıktan sonra da kağıt havlu üzerine alınmalıdır.

bunu öğrendiğim iyi oldu, sağolasın.

morciii
05-10-2008, 23:27
rica ederim ne demek