PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bayat ekmekler tazecik olur


morciii
05-10-2008, 14:49
bayat ekmekleriniz varsa onları dilimleyin.dilemler kalın da olabilir..sonra bi tencerede su kaynatın..üzerine kevgiri koyun ve ekmekleri kevgirin üzerine izin.üzerini bir bezle örtün ve azıcık bekletin.sonra ters taraflarını koyun.ekmekleriniz yumuşacık ve tazecik olur

kAcAhK
05-10-2008, 14:56
abla kusura bakma cahilliğime verde kevgir ne sanırsam ekmek pişirirken çevirmeye yaraya aletti değil mi...
teşekkürler...

morciii
05-10-2008, 15:08
yok o değil muhi hani makarna ve benzeri süzdüğümüz şey var yaa o tarz şeylere verilen isim(bizim oralarda) çinkodan olur genelde
yoksa plastikte olur ama farketmez...

kAcAhK
05-10-2008, 15:09
hmm valla merak ettim ama güzel bişi galiba işe yarayan bişi olduğu için...:F

morciii
05-10-2008, 15:12
yaa yok bildiğin süzgeç :s:

hatta kızarmış patatesleri çekmeye yarayan şey var ona da kevgir derler delikli ve ****l olan şeylerin tamamına verilen isim heralde bizim ordaaa

kAcAhK
05-10-2008, 15:15
süzgeç desene ya onu herkez biliyo...:F:F

MetinCeylan
05-10-2008, 16:32
valla bayat ekmekler kızartırlar bizim orda

morciii
05-10-2008, 23:31
yok o ayrı ama bu dediğimi yaptığınızda normal ekmek gibi oluyor senin dediğin çıtır yapar ekmeği... ama o da güzel oluyor özellikle kahvaltı da

MetinCeylan
05-11-2008, 00:36
haklısın morci:)