PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saçlarınız dökülüyor mu?


MetinCeylan
05-07-2008, 01:19
http://www2.internethaber.com/images/news/51143.jpg
Saçlarınız dökülüyor mu?
07 Mayıs 2008 Çarşamba 01:00
Saçlarınız çok mu dökülüyor? Bu haber tam size göre... Gözalıcı saçlara kavuşmak için bunları mutlaka yapın...


Özel bakım ürünlerine tonlarca para harcamanıza gerek yok, evinizde hazırlayacağınız karışımlarla da saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Bu konuda aktarlarda satılan doğal ürünler en byük yardımcınız olacak. İşte size çok sık rastlanan saç problemleri ve bu problemlerin mutfağınızdan geçen çözüm yollarıSaçlarınızın beyazlamasını geciktirmek ve güçlendirmek için, bir avuç sarmaşık yapraklarını1 litre suda 10 dakika kaynatın. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra bu su ile durulayın. Eğer saçlarınıza röfleli bir görüntü kazandırmak istiyorsanız sarmaşık yapraklarını sıcak suyun içine 1 demet maydanoz atarak kaynatın ve saçınızı bu su ile durulayın. Güçlü ve parlak saçlara sahip olmak istiyorsanız, saçınızı zeytinyağı ile tarayın ve diplere işlemesi için başınıza bir havlu sarıp bir iki saat bekleyin. Daha sonra Saçınızı uygun bir şampuanla yıkayın. Saç diplerindeki kaşıntı için Bir su bardağı elma sirkesini ocakta kaynama derecesine gelene kadar ısıtın ve kaynamadan ocaktan alın. Bir avuç çok ince kıyılmış ısırgan otunun üzerine döküp soğuyuncaya kadar demlenmeye bırakın ve süzün. Pamuk veya sünger yardımı ile saç diplerinize iyice masaj yaparak yedirin. Bir saat bekledikten sonra saçlarınızı şampuanlamadan durulayın. Kepek sorununu çözün Saçlarınızın kolay taranması ve elektriklenmemesi için spreyli bir şişenin içine az miktarda saç kremi koyup biraz su ile sulandırın ve saçlarınıza sıkın. Saçlarınızın çok kolay tarandığını ve elektriklenmediğini göreceksiniz. Kepeksiz ve pırıl pırıl saçlar için bir kaşık balı yarım çay bardağı suyun içinde erittikten sonra saç diplerinize parmaklarınızla bu su ile masaj yapın ve saçlarınızı durulayın. Ve saçlarınızı fırçalayın.
Dökülmesinler
Mevsim değişikliğinde saçlarınızın dökülmesini engellemek için tavsiyelerimize mutlaka göz atın.Saç dökülmesi için Saçlarınız tutam tutam dökülüyorsa bunun için; bir tutam şerbetçi otu kozalağı, bir tutam devetabanı yaprağı, bir tutam meşe kabuğu ve bir yemek kaşığı naneyi bir tencereye koyup üzerine 1 litre kaynar su ekleyerek yaklaşık 1 saat demlenmeye bırakın ve süzün. Daha sonra saç diplerinize pamuk yardımı ile bu karışımı iyice yedirin ve saçlarınızı bir havlu ile sarıp yaklaşık 20 dakika kadar bekleyin. Kalan karışımla saçlarınızı yıkayıp kendiliğinden kurumaya bırakarak saç bakımınızı tamamlayın. Saçların uzaması için 10 damla limon suyu ile beş yemek kaşığı havuç suyunu karıştırıp için. (Bunu en az haftada iki kez yapın) Saç dökülmesine ve saçların uzamasında oldukça faydalıdır. Ayrıca havuçtan bol miktarda yararlanın çünkü havuç birçok saç sorununa bire birdir.
Muzlu-Ballı maske

Saçlarınızda doğal bir parlaklık için...* 1 adet organik muz* 2 kaşık doğal yoğurt* 2 çay kaşığı saf zeytinyağı* 1 çay kaşığı organik bal* 2 tatlı kaşığı tam yağlı süt* 4 damla tatlı badem yağı (ya da bulabilirseniz ylang ylang yağı) Hazırlanışı ve uygulama Tüm malzemeleri blenderden geçirin ve kalın bir sıvı haline gelmesini sağlayın. Saçlarınızı yıkayın ve havluyla kurutun. Ardından maskeyi bir tarak ya da boya fırçası yardımıyla kökten uca tüm saçlarınıza yedirin. Başınızı folyoyla sararak ya da bir bone geçirerek 1 saat bu halde bekleyin ve daha sonra yıkayın.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=139750

™DJ_αzяαϊL
06-04-2008, 09:59
Kel Oalnlar DÜşünsün :D

Tşkler...