PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AK Parti'yi kim iktidar yaptı?


alfonzo28
05-05-2008, 20:26
http://www2.internethaber.com/images/news/52627.jpg
AK Parti'yi kim iktidar yaptı?
05 Mayıs 2008 Pazartesi 20:13
Koç Üniversitesi'nde öğrencilerin karşısına geçen DP lideri Süleyman Soylu'nun bu soruya verdiği cevap ilginç:

Soylu, ''1980 darbesinin de dönemin merkez sağı üzerinde ikinci bir darbe olduğunu'' öne sürerek, ''AK Parti'yi bugün iktidara getirenler, 12 Eylül'ü yapan paşalardır. Çünkü 80 ihtilali Türkiye'yi ileri götürmek için yenilikleri kovalamaya çalışan insanlara çok etkili bir tokat olmuştur'' iddiasında bulundu.

1991 seçimlerinde ANAP ve DYP'den oluşan merkez sağın oy oranının yüzde 48'den bugün yüzde 5.4'e düştüğünü belirten Soylu, Türkiye'de merkez sağın 1990 sonrası değişikliklere ve nüfusun sosyolojik değişmesine göre kendisini yeniden dizayn edemediğini, tedbirini alamadığını dile getirdi.

Süleyman Soylu, ''merkez sağın bir hatasının da bazen dinci partilerden çok dinci, bazen milliyetçi partilerden çok milliyetçi olmak ve dönemin konjonktürünün peşinden koşmak şeklinde bir tavır geliştirmek olduğunu'' ifade etti.

Soylu, ''Oysaki merkez sağ 'öteki' yaratmamaya çalışan bir anlayış. Toplumun bütün değerlerini kucaklamaya, birbiriyle bütünleştirmeye çalışan bir anlayış. 1990 sonrası bütün bunları kaybetmiş ve gittikçe de zayıflamaya başlamış'' dedi.

Türkiye'de bugün ideolojiler üzerinden siyaset yapıldığını, Meclis'teki partilerden AK Parti'nin türban, CHP'nin laiklik, MHP'nin milliyetçilik, DTP'nin de Kürtçülük üzerinden siyaset yaptığını ileri süren Soylu, ''Bugünkü gerginliğin temel nedeni de aslında o siyasal partilerin zorda kaldıklarında kendi tabanlarına böyle mesaj verme gayretleri'' şeklinde konuştu.