PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Geleceğin savaş alanı uzay olacak


Kalpsiz_
11-07-2007, 23:24
Silahlı Kuvvetler Dergisi'nde yer alan bir makale savaşların yeni mecrasını ortaya koydu

Silahlı Kuvvetler Dergisi'nde yer alan bir makalede gelecek 50 yıl içinde savaş ve çatışma alanlarının uzay olacağı belirtiliyor. Dergideki çalışmada harp sahalarında insansız araç ve yöntemlerin giderek önem kazanacağına ve uyduların öneminin katlanarak artacağına dikkat çekildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin süreli yayınlarından Silahlı Kuvvetler Dergisi'nin ekim sayısında yer alan, yüksek mühendis Albay Levet Kocabıyık tarafından kaleme alınan "2050'li yılların güvenlik ortamı ve askerî teknolojilerin geleceği'' konulu makalede yarım yüzyıl sonrasının güvenlik ortamı ve askerî teknolojileri hakkında ilginç tespitlerde bulunuluyor.

Deniz altında, su üstünde, karada ve havada bunun ilk örnekleri görülmeye başlanan ve yalnızca istihbarat, keşif ve gözetleme amaçlı olarak kullanılan insansız platform ve araçların yakın gelecekte savunma ve saldırı yetenekleriyle donatılacağı anlatıldı. Bu konuda modern hava kuvvetlerinin öncülük yaptığı ifade edilerek, ortak bir program olan Joint Strike Fighter'in (F-35) ABD Hava Kuvvetleri'nin son insanlı savaş uçağı olacağının iddia edildiğine yer verilerek, başta ABD olmak üzere Batı'nın ileri teknolojiye sahip ülkelerinin ise çoktan insansız hava muharebe aracı programlarını başlattığına dikkat çekildi.

Zaman