PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal'dan hodri meydan


alfonzo28
05-04-2008, 19:28
http://www2.internethaber.com/images/news/60289.jpg
Baykal'dan hodri meydan
04 Mayıs 2008 Pazar 18:32
Deniz Baykal, ''Birileri 'gelip alacağım İzmir'i' diyordu, gel de alıver'' dedi

Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelbahçe ilçesinde yaptırılan Güzelbahçe Açıkhava Tiyatrosu'nun açılışında, büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sessiz, gösterişsiz ama planlı, hazırlıklı ve ne yapacağını bilen bir başkan olduğunu ifade etti.

Bazı belediye başkanları ile kentler arasında görünmez bir bağ oluştuğunu kaydeden Baykal, bunun geçmişte Ahmet Piriştina ile İzmir arasında gerçekleştiğini, bugün de Aziz Kocaoğlu'nun kent ile aynı bağı kurduğunu dile getirdi. Baykal, şöyle konuştu:
GEL DE ALIVAR

''Biz kampanyayı açtık. Hani birileri 'gelip alacağım, getirin bana İzmir'i' diyordu, gel de alıver. İzmir kendisini pazarlığa açmadı, satışa ve ihaleye çıkarmadı değil mi? Bastıran, korkutan alamaz İzmir'i değil mi? Yıldırarak İzmir alınamaz değil mi? İzmir işini biliyor. Ne yapacağını gayet iyi biliyor.''

Baykal, hükümetin 6 yıldır enflasyonla mücadele ettiğini, toplumun tüm kesimlerinin bunun sancısını çektiğini, ancak gelinen noktada üretici fiyatlarına göre enflasyonun yüzde 15'e dayandığını dile getirdi.
DOLAR MİLYARDERİ REKORU KIRDIK

Hükümetin kendisine 1.5 milyar dolar olarak teslim edilen cari açığı bu yıl 50 milyar dolar seviyesine çıkaracağını açıkladığını, 5.5 yıllık dönemde 280 milyar dolarlık borç yükü getirildiğini, buna rağmen görünürde bir rahatlama olmadığını ifade eden Baykal, geçen süreçte Türkiye'de ''dolar milyarderleri rekorlarının kırıldığını'' savundu.
HİÇ BİR İKTİDAR EBEDİ DEĞİLDİR

Baykal, şöyle devam etti: ''Demokrasilerde hiç bir iktidar ebedi değildir. Demokrasiyi yozlaştırarak 'Acaba iktidarımı ebedi kılar mıyım?' diye bakanlar bilsinler ki demokratik olmayan rejimlerde de iktidar ebedi değildir. Tüm iktidarları millet getirir, millet götürür. Getirme işi tamam, getirdik, gördük. Ekonomiyi, tarımı, borçları milletin devletin durumunu gördük. Şimdi götürme zamanı. İnşallah geldikleri gibi gidecekler.''

Konuşmanın ardından Baykal, Kocaoğlu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, tiyatronun açılışını birlikte gerçekleştirdi.

Törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da konser verdi.



Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg