PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP 301 eleştirisini sürdürüyor


alfonzo28
05-04-2008, 19:27
http://www2.internethaber.com/images/news/55804.jpg
MHP 301 eleştirisini sürdürüyor
04 Mayıs 2008 Pazar 16:38
Toskay, “Türk oğlu Türkler, atalarından bu yana kendi Türklüklerine kötü söz ve hakarette bulundurmazlar. Türkleri hiç kimse yok edemez” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, “Türk oğlu Türkler, atalarından bu yana kendi Türklüklerine kötü söz ve hakarette bulundurmazlar. Türkleri hiç kimse yok edemez” dedi.

Toskay “Türkiye’nin her türlü özelliğinden rahatsızlık duyduğu anlaşılan, bunun için de kanun maddesi değiştirecek kadar gözü dönen bir siyasi iradenin karşısında milliyetçi tutum ve davranıştaki tüm Türkler, sıkıca kenetlenelim” dedi.

MHP Korkuteli İlçe Başkanlığınca düzenlenen “Türk Günü” etkinliğine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’ın “Türküm” diyemediğini, bunun yerine “Aziz milletim, Türkiyelim” diye seslendiğini savunarak, “Gerçekleri önümüzdeki yerel seçimlerde görecekler. Aziz milletim, Türkiyeli mi yoksa gerçek Türkler mi iktidar olacak hep beraber göreceğiz” dedi.

Anayasanın 301. maddesindeki değişikliği de eleştiren Toskay, şunları söyledi:
“Türk olmak, Türk yaşamak için bin yıl yaşam mücadelesi verdiğimiz Anadolu coğrafyasındaki bütün Türkler, uyanın artık. Türkiye’nin her türlü özelliğinden rahatsızlık duyduğu anlaşılan, bunun için de kanun maddesi değiştirecek kadar gözü dönen bir siyasi iradenin karşısında milliyetçi tutum ve davranıştaki tüm Türkler, sıkıca kenetlenelim.”

Hükümetin özelleştirme politikasını da eleştiren Tunca Toskay, “Ne kaldı elimizde? Yollar, köprüler ve mezarlıklar. Bu zihniyetle yakın zamanda buraları da elden çıkarırlar” dedi.