PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fitoterapi:


Kalpsiz_
11-23-2007, 22:07
Fitoterapi bitkisel tedavi anlamına gelsede, ben burada daha çok Üni araştırmaları ile etkisi ispatlanan bitkilerden bahsedeceğim. Gnümüzde başta ABD, Almanyaa, Japonya ve Fransa dünyada en cok doğalilaç üreten ülkelerdir. Almanyanin bitki örtüsünü Türkiyenin bitki örtüsü ile karşılaştırmak bir hayaldir, yani Türkiyede oldukca çok farkli bitki yetişmektedir. Almanyada 200’ün üzerinde büyük firma dogalilaçlar (preparatlar) ürtmektedir. Örneğinin 100’ den fazla firma ginseng preparatları üretmektedir, fakat bunlardan sadece ücünün üretiği ürün gerçekten etkilidir.

Neden diyecek olursaniz, bir kapsülde olmasi gereken 1000 mg etki maddesi olan ginsenosit içermesi gerekirken çoğu firma preparatı sadece 1-50mg çoğu firma preparatı sadece 1-50mg ginsenosit içerir. Tabiiki bu doğal ilacinda etkisi olmaz. Bu sadece ginseng için değil aynı zamanda bir cok bitki preparati içnde aynıdır. O halde eczaneden herhangi bir ilaç almadan önce, bu konunun uzmanlarına danışıp bilgi almak (Türkiyede bulunmaz) gerkir. Almanyada Doktorların büyük bir kısmı ayrıce Doğaltedavi (Naturheilkunde) eğitimi görmektedirler. Bu Doktorlarda diğerlerine göre daha çok ragbet görmektedirler.

Kimyaslilaclar kimyasal silahlar gibidi, nasilki kimyasal silahlar dost düşman ayrımı yapmadan bütün canlıları yokederse kimyasal ilaçlarda bağiısakflorasındaki (Hastalıklardakı bağırsak florasına bak) faydalı bakterilaride aynı anda yokeder vede hücrelere zarar verir. Doğal ilaçlar ise aklili füzeler gibi sadece hedefteki mikropları yokeder. Almanyadaki Doktorların yazdıkları kimyasal ilaçların yantesirinden dolayı heryıl 25 000 kişi ölmektedir.

Bu konuda yazılmış olan eserler mevcuttur vede bunedenle belgelere dayanmaktadır. Mesela bir Contaganın 15 000 çocuğun spastik özürlü doğmasına neden olduğu bilinmektedir (Tehlikeli maddelere bak). Birde bitkilerden zehirlenenler oldumu ona bakalim. Örnegin ısırgan, kimyon, rezene, anason, nana, ogulotu, çörek vb. bitkilerden zehilenen varmi? Tabiiki bundan benim tibba karşı olduşum anlaşılmamamalıdır bana göre modern tıp ve dogal tedavi birbirini tamamlarlar. Tabiiki bundanda Lokman Hekim ismi ile milleti dolandıran şarlatanları desteklediğim anlaşılmamalıdır, onları eserlerimdeki eserlerimde bulabilirsiniz.

Türk Milleti olarak eskiden doğal tedavide ne kadar ilaeride isek bugünde okadar gerideyiz, bunun nedeni muhtemelen bazi ilaç fabrikalarının sahipleri olanların veya ilaç ithalatı ihracatı ile uğraşanların ayni zamanda basınıda konturol etmeleridır. Benim doğal ilaçlarla tedavi edemiyeceğim (Allahin izniyle) hastalık yoktur. Örneğin oğlum M. Samil 3 yaşinda pseudokrup’a (larenjit) yakalandi ve Frankfurt üniversitesi çocuk kliniğinde bu hastalığa viruslar neden oluyor bakteriler değil bunedenle antibiyotikler etki yapmaz sadece tuzlu su ile enhalasyon yapabiliriz dediler. Bende evde tuzda suda yeterince var o halde çocuğu eve götüre bilirim dedim ve çocuğu doğal bir ilacla tedavi ettim.

Alman Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan bir komisyion olup konunun uzmanı olan ilimdamları tarafından oluşur. Bunlar yılda bir kaç defa toplanarak kendilerinin veya diğer ilim adamlarının yaptıkları çalışmaları değerlendirirler ve bitkiler üzerine monografi bildirileri yayınlarlar. Neden komisyon E diyecek olursanız, çünkü ilerde sıksık karşınıza gelecek!

KOMİSYON E ' DE BULUNAN İLİM ADAMLARI
1.) Prof. Dr. Med. H.W. Bauer, Münih
2.) Dr. Med. F. E. Brock, Bad Wörishofen
3.) Prof. Dr. med. W. Dorsch, Münih
4.) Prof. Dr.med. G. Faust, Mainz
5.) Prof. Dr. rer. nat. G. Franz, Regensburg
6.) Prof. Dr. med. H. Frotz, Bergisch-Gladbach
7.) Prof. Dr. phil. W. Gaus, Ulm
8.) Priv. Doç. Dr. med. K. Kraft, Bonn
9.) Prof. Dr. rer. nat. U. Undeguist, Greifswald
10.) Prof. Dr. rer. nat A. Nahrstadt, Münster
11.) Prof. Dr. med. D. Loew, Wiesbaden
12.) Prof. Dr. med. I. Roots, Berlin
13.) Prof. Dr. S. Wellek, Mannheim
14.) Prof. Dr. rer. nat. H. Winterhoff, Münster
15.) Dr. rer. nat. W. Widmaier, Stuttgart
16.) Dr. med. M. Wiesenauer, Weinstadt
17.) Dr. med. A. Wiebrecht, Berlin
18.) P.A. Zizmann, Hechingen

Kaynak:

Burada benim 15 senedir incelediğim dergiler ve hangi konuları nerde nasıl takip etmişim. Bazı okurlar soruyor ki bu bilgiyi nereden aldınız, kaynağı nedir diye. Bu dergiler alternatif tıp ve şifalı bitkiler üzerine uzman dergilerdir. Ayrıca okuduğum kitaplardanda bahsedeceğim. iLeride........