PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınları saran korku


MetinCeylan
05-04-2008, 15:19
http://www2.internethaber.com/images/news/57821.jpg
Kadınları saran korku
04 Mayıs 2008 Pazar 14:57
Çağımızın hastalıkları dediğimiz, kanser, AIDS, Sars, kuş gribi, kronik yorgunluk bir yana, tokofobi bir yana.


Çağımızın hastalıkları dediğimiz, kanser, AIDS, Sars, kuş gribi, kronik yorgunluk bir yana, tokofobi bir yana.

Adı üzerinde tokofobi aslında bir fobi. Yani klostrofobi gibi bir korku. Ancak batı dünyasının kadınları arasında öyle bir hızla yayılıyor ki artık salgın halini almak üzere. İşte bu yüzden tokofobi bilim adamları tarafından mercek altına alındı.

Tokofobi, doğum yapma kokusu. Ve aynen diğer fobiler gibi hayatı kabusa çevirebiliyor. Ne var ki klostrofobi ya da kapalı yerde kalma korkusunun sadece kişiye zararı oluyor. Oysa tokofobi artık Batı ülkelerinde üfus artışını tehdit ediyor.

Tokofobi konusunda ilk kez araştıma yapıldı. Ortaya çıkan tablo da düşündürücü. Örneğin İngitere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde, ortalama olarak her 6 kadından biri tokofobik. Doğum yapma düşüncesini bir terör gibi hisseden ve aşırı korkan bu kadınlar, ya kürtaja başvuruyor, ya da cinsel yaşamlarını binbir önlem alarak ve mümkün olduğunca azaltarak kısıtlıyor.

Royal College of Obstretician and Gyneacologists Year Book adlı dergide yayınlanacak olan araştırmayla ilgili raporda 7 bin kadınla görüşüldüğü belirtiliyor. İngiltere'nin önde gelen uzmanlarından Dr. Kristine Hofberg, tokofıbinin, her ırktan ve her yaştan kadınlarda görülebildiğini söylüyor. Ancak bu kokunun Batılı kadınlarda artık çok yaygın bir hal aldığına da dikkat çekiyor.

Oscarlı oyncu Hellen Miren, tokofobik olduğunu saklamıyor ve gençlik yıllarını bu korkuyla yaşadığını itiraf ediyor. Onun gibi binlerce Batılı kadın da tokofobik. Uzmanlar, Batı ülkelerinde nüfus arışının sıfırlanmasında tokofobinin de artık azımsanmayacak bir etken olduğu konusunda uyarıyor.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=139405