PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bize dava açan hesap vermeli


alfonzo28
05-03-2008, 22:51
http://www2.internethaber.com/images/news/58353.jpg
Bize dava açan hesap vermeli
03 Mayıs 2008 Cumartesi 22:27
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat sert konuştu. "Kapatma davası açanlar olacakların hesabını vermeli" dedi ve;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Yeni Yumurtalık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifinin 4. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nın açılışındaki konuşmasında, Türkiye'de demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde, ülkenin yaşanan dönemin birkaç katı kadar geriye gittiğini söyledi.

Türkiye'nin, AK Parti'ye kapatılma davası açılmadan önce, AB ile tam ortaklık müzakerelerini başlattığı, ekonomik istikrarın yerleştiği bir dönemi yaşadığını ifade eden Fırat, "Bu siyasi bir istikrarın sonucu oldu. Ama bugün içinde bulunduğumuz noktada istikrarın olduğunu söyleyebilmem mümkün değil. Esnafımız da sanayicimiz de dışarından buraya gelen, iş yapıp para yatırmak isteyenler de korkuyor. Borcu var ve borcunu zamanında ödemek istemiyor. 'Cebimde kalsın' diyor. Piyasa giderek durgunlaşıyor. Para sirkülasyonu olmuyor. Kimse zaruri olmayan ihtiyacını temin etmek istemiyor" dedi.
DAVA AÇAN HESABINI VERMELİ

Dengir Mir Mehmet Fırat, şöyle devam etti: "Yaşanan durumun kime faydası var ve Türkiye ne kazanacak? Bu süreçte Türkiye'de refah mı artacak, üretici daha çok mu üretecek, işsizin iş bulma ümidi daha da mı artacak? Bence Türkiye'nin lehine olan hiçbir şey olmayacak. Netice şöyle veya böyle gerçekleşir. Ancak, bu kaybedilen süreyi, kaybedilen ortamı kimsenin yeniden Türkiye'ye kazandırabilme imkanı yok. O zaman bunun mesuliyetini birilerinin sırtlanması lazım. AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla bu ülkeye böylesine zarar veren kişilerin, bir şekilde, yalnız halkın vicdanında değil, hukukun karşısında da hesap vermesi lazım ki bir daha tekrar etmesin."

PARTİ AÇMAK KOLAY

Türkiye'nin yaşanan süreçten asgari zararla çıkmasını ve tekrar istikrara kavuşmasın dilediğini ifade eden Fırat, "Genel başkanımızın dediği gibi önemli olan AK Parti'nin kapatılıp kapatılmaması değil.

Çünkü Türkiye'de siyasi parti açmak çok kolay, halkın kalbine hitap ediyorsanız, yine iktidara gelirsiniz. Bunu kimse engelleyemez. Bizim tek korkumuz, bu kaza Türkiye'de ne kadar hasar meydana getirecek ve insanımız ne kadar etkilenecek. Eğer uykusuz kalıyorsak, üzüntü duyuyorsak, tek üzüntümüz ve korkumuz budur. Ümit ediyorum ki en az hasarla Türkiye bu badireden kurtulur. Ülkede yaşayan