PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : darağacında 3 fidan


geist-madchen
05-03-2008, 11:53
belkide yaşadığımız çk kötü dönemlerden kalma hikayelerden biride deniz gezmiş ve arkadaşları kendi kutsal uğurları adına hayatlarını kaybettiler.olmasadı ama oldu
bu arada kominist falan değilim ama deniz gezmiş gibi bi adam taktire şayan birisi diye düüşünüyorum


http://www.hafif.org/imaj/sinemasever/uc-asilmis.jpg




DENİZ GEZMİŞ
(1947-1972) ,http://www.halkcephesi.net/Gazete/Ozel/gorunt12.jpg 1965'ten sonra Türkiye'de gelisen gençlik hareketinin en önemli önderlerinden ve Türkiye Halk Kurtulus Ordusu (THKO)'nun kurucu ve yöneticilerinden Deniz Gezmis, 24 Subat 1947'de Ankara'nin Ayas ilçesinde dogdu. Ögretmen bir ailenin çocugu olmasi sebebiyle ilk ve ortaögrenimini çesitli kentlerde, liseyi Istanbul'da okudu (http://www.halkcephesi.net/Album/Deniz_bio.htm)
http://www.halkcephesi.net/Gazete/Ozel/1hus.jpgHUSEYIN INAN
(1949-1972)
1949'da Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Bozhüyük köyünde doğdu. İlk ve orta okulu Sarız'da, liseyi Kayseri'de okudu. 1966'da ODTÜ İdari Bilimler Bölümü'ne kayıt oldu. Sosyalist Fikir Klubü(SFK) ve bu derneğin bağlı olduğu Dev-Genç'e üye oldu. (http://www.halkcephesi.net/Album/Huseyin_Inan_bio.htm)

YUSUF ASLAN
(1947-1972)
http://www.halkcephesi.net/Gazete/Ozel/yusuf_inan.jpgYusuf Aslan, 1947 yılında Yozgat'ın bir köyünde doğdu. Ortaöğrenimini dindar ve anti-komünist eğilimlerle, gelenekçi önyargıların güçlü olduğu bir çevrede tamamladı. ı1966'da ODTÜ'ye girdi. Bir yıla kalmadan ODTÜ Sosyalist Fikir Kulübü'nün üyesi oldu, Dev-Genç içinde çalışmaya başladı (http://www.halkcephesi.net/Album/Yusuf_Aslan_bio.htm)..






http://www.halkcephesi.net/Gazete/Ozel/DSC03286.jpg




http://www.kizilbayrak.net/typo3temp/pics/404334bee4.jpg





Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan...

Mare nostrum
En uzun koşuysa elbet
Türkiye’de de devrim
O, onun en güzel yüz metresini koştu
En sekmez lüverin namlusundan
Fırlayarak...
En hızlısıydı hepimizin,
En önce göğüsledi ipi...
Acıyorsam sana anam avradım olsun
Ama aşk olsun sana çocuk
Aşk olsun
Can Yücel


http://img.blogcu.com/uploads/onderbabat_denizz.jpg

NOYAN
05-08-2008, 18:50
Deniz Gezmiş'in son sözleri:

Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının Bağımsızlığı! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm!

:mad: