PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kara Kek


kAcAhK
05-02-2008, 13:34
Malzeme Listesi

* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı şeker
* 2 su bardağı un
* 250 gram erimiş ve soğumuş tereyağı
* 3 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 limon kabuğu rendesi
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi (süslemek için)

Yapılışı: Tereyağını eritin ve soğutun. Yağın yarısını ayırın, diğer yarısının içine kakao, süt, şeker, limon kabuğu rendesini karıştırın ve çırpın. Oluşturduğunuz bu karışımdan 1 su bardağı ayırın (kekin uzerini suslemek icin kullanacagiz).

Geride kalan kakaolu karışımın içine önceden ayırdığınız erimiş yağı, yumurtaları, kabartma tozunu koyun karıştırın ve azar azar unu ilave ederek mikserle çırpın.

26-28 cm çapındaki kek kalıbınızı hafifçe yağlayın ve yağlı yanmaz fırın kağıdı koyun ( yağlı kağıt kullanırsanız keki kalıptan çıkarmak çok kolay oluyor).Kek karışımınızı kalıba dökün ve 175 derecede yaklaşık 35 dakika pişirin.

Her fırının pişirme süresi farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden emin olun.

Kek piştikten sonra 1 su bardağı ayırdığınız kakaolu karışımı küçük bir tencereye koyun orta kuvvette ateşte ocağa alın, karışım kaynayınca ocağı hafif ayara alın ve 2 dakika pişirin. Ocaktan alin ve karışımı 2-3 dakika bekletin, daha da kıvam kazanacak , sonrasında kaşık ile firin tepsisi icindeki kekinizin üzerine yavaş yavaş gezdirin.Kekin heryerinin ıslanmasını sağlayın. Sosunuzun tamamini dokun ve kek bu sosu tamamen cekene kadar bekleyin.Yagli kagidin kenarlarindan tutarak servis tabaginiza aktarin.Yagli kagidi kenarlarindan yuvarlak olarak kekin buyuklugunde kesin (kekin altinda yagli kagit kalacak).



-Yagli kagit kullanmiyorsaniz keki servis tabagina aktardiktan sonra kasik yardimi ile sosu kekin uzerinden gezdirebilirsiniz,
-veya keki dilimleyerek tabaklara aldiktan sonra istediginiz miktarda sosu dilim kekin uzerinden gezdirebilirsiniz.

-Hindistan cevizini elinizle kekinizin kenar kısımlarına ve servis tabağının kenar bölümlerinize serpin.

Afiyet olsun....