PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kezman'ın arabası kaçak mı?


MetinCeylan
04-29-2008, 11:32
http://www2.internethaber.com/images/news/61544.jpg
Kezman'ın arabası kaçak mı?
29 Nisan 2008 Salı 10:44
Fenerbahçeli Matea Kezman’ın arabası kafaları karıştırdı… 34 plakalı aracın direksiyonu sağda. Oysa trafik mevzuatında böyle bir şey yok.


http://www.internethaber.com/images/other/zubeyir.jpg


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA/ Galatasaray’a yenildikleri maç sonrası Samandıra tesislerinden çıkarken saldırıya uğrayan Matea Kezman’ın kullandığı araç; kafalarda sorular oluşturdu. Kezman’ın, İngiliz yapımı özel bir araç olan siyah aracına 34 HA 299 numaralı bir plaka takılı olduğu görüldü. Ancak aracın direksiyonu sağ taraftaydı. Bu iki unsurun bir araya gelmesi Türk mevzuatına göre uygun değil.

UYUMLU OLMALI
Emniyet Genel Müdürlüğü trafik uzmanları, TV programlarında da konu edilen ve ‘bu kaçak mı değil mi?’ diye sorulan araç ile ilgili özel bir bilgi vermediler ancak genel mevzuat bilgilerine göre; Türk plakası takabilmesi için bir aracın Türkiye standartlarına uyumlu hale getirilmesi gerektiğini söylediler.
Yani, ya geçici plaka ile kullanılması mümkün ya da sürekli plaka alınıyorsa, direksiyonunun sol tarafa alınması gerekiyor. Bunun için özel bir izin de verilmesi mümkün görülmüyor. Özel izin alındıysa, izni verenlerin de suç işlemiş olacağı ileri sürülüyor.

Kezman’ın direksiyonu sağ tarafta bir araç kullanması da mümkün. Ancak bu durumda o araç geçici plaka ile belirli bir süre zarfında Türkiye’de durabiliyor. Ancak 2 yıldır Türkiye’de olan Kezman’ın bu süre zarfında aracı geçici plaka ile kullanabilmesi mümkün değil. Belirli sürelerle gümrükten çıkış-giriş yaparak aracı Türkiye’de ‘hülle’ yoluyla tutmak mümkün. Ancak, Kezman’ın aracında 34 HA 299 numaralı sürekli kullanılan bir plaka olduğu da görüldü. Bu durumda, Kezman’a özel bir izin verilmiş olabileceği akla geliyor. Fakat bu özel izni verme yetkisinin İstanbul Emniyet’in görev alanında olmadığı da ileri sürüldü.

Şimdi kafalardaki soru işaretlerini gidermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden ve Fenerbahçe Spor Kulübünden bir açıklama yapılması gerekiyor
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=138727

DİGİMAX
04-30-2008, 10:55
doğrudur volla bu terörist tipli adamdan herşey beklenir..
nede olsa sırp:V