PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müzik kanalları taraflarını belirledi!


Kalpsiz_
11-23-2007, 03:50
Müzik kanalları klip yayınlama kriterlerini netleştirdi. Power Türk Türkçe pop olmayan, Dream TV rock sound'u taşımayan, MTV Türkiye Anadolu rock ve arabesk tarzını, Kral TV ise şiddet ve erotizm içeren ya da kalitesiz klipleri yayınlamıyor...

Müzik kanalları yayınlayacakları video kliplerin ölçülerini belirledi. Sayıları çoğalan müzik kanalları artık hedef kitlelerine uygun müzik yayını yapıyor. Böylece birinde liste başı olan bir klip başka kanalın kapısından içeri adım atamıyor. Bazı kanallar video klibin kalitesini, bazıları da müziğin türünü bahane ederek yayınlamadıkları klipleri müzik şirketlerine iade ediyorlar.

Dream: Musti yasak

Dream TV yabancı popüler rock ve pop klipleri yayınlıyor. Kanalın Türkçe klip kotasını da yerli rock ve alternatif müzik grupları oluşturuyor. Dream TV'nin kapısından bile giremeyen isimler arasında Tarkan, Mustafa Sandal, Serdar Ortaç ve Yalın gibi Türk popunun devleri var.

MTV: Üç isim kesin yasak


Yayın kriteri çok tartışılan MTV Türkiye, sadece gençliği hedef alan yabancı pop ile Türkçe pop ve rock şarkılara yer veriyor. İlk dönem 'yaşlı' oldukları için Sezen Aksu ve Ajda Pekkan'ın kliplerini yayınlamayan kanal, eleştiri alınca geri adım attı. Ama Haluk Levent, Funda Arar, Kıraç yasaklı.

Number One: Pop-rock

Number One da yayınlarının yüzde 30'unu yerli yapımlara açıyor. Bunları da pop, rock şarkıları oluşturuyor. Kanalda Kutsi, Yavuz Bingöl gibi isimlerin klipleri yayınlanmıyor.

Power Türk: Siyaset yok

Türkçe pop şarkıların kanalı Power Türk ise siyasi mesajı olan klipleri yayınlamıyor. Ancak estetiği de önem veriyor. Örneğin Pınar Aylin'in çektiği son iki klip yetersiz bulunarak hiç yayınlanmadı. Bu kanalda veto yiyenler arasında Barış Akarsu, Cüneyt Tek ve Bulutsuzluk Özlemi gibi isimler de bulunuyor.

Kral TV: Estetik olacak

Kral TV, genel kitleyi hedef aldığı için tür seçmiyor. Ancak beş kriteri var. Ağır erotizm içermeyecek, gizli reklam barındırmayacak, şiddete özendirmeyecek, kişisel haklara saldırmayacak ve sanatsal estetik kriterlere uygun olacak. Örneğin Burcu Güneş'in 'Seven' adlı şarkısının video klibi 'sanatsal ve estetik kriterlere uymadığı' gerekçesiyle yayınlanmadan döndü. Geçtiğimiz yıllarda da Haluk Levent'in 'Dağlar' klibi sanatsal kaygılar, Sultana'nın 'Kuşu Kalkmaz' klibi de erotizm içermesi nedeniyle Kral TV'de yayından kalkmıştı.