PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abdüllatif Şener itiraf etti!


kayısıkentli
04-28-2008, 13:22
Siyaseti bırakmış, kenara çekilmişti. Şimdi sürekli şekilde eski, yeni vekillerle görüşmeler yapıyor. Bunun sebebini bakın nasıl açıkladı?
Siyaseti bırakıp üniversitede çalışmalarına devam eden Abdülatif Şener yeni parti için ortam hazırladığını yaptığını söyledi. Şener AKP kapatılsa da, kapatılmasa da Türkiye’de siyasetin yenilenmesinin bir zorunluluk olduğunu düşünüyor.
Vatan Gazetesi'nden Mine Şenocaklı'ya konuşan Abdülatif Şener "bir parti hazırlığı var mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

YENİ PARTİ ÇALIŞMALARI
Start verilmiş bir çalışma yok. Böyle bir şey için uygun ortama ihtiyaç var. Bu ortamı oluşturmaya çalışıyorum. Halkın yeterli düzeyde desteğini sağlamaya yönelik bir çaba içinde olmadığım söylenemez.
Şener diğer konularda ise şunları söyledi;
KREDİLER SİYASİDİR
Halkbank ve Vakıfbank’ın verdiği kredilerin hiçbirinin onayı, hükümetten hiç kimsenin önüne gelmez. İlgili bakan bile bilmez, bankalar kime kredi veriyor, kimden mevduat topluyor. O doğrudan doğruya banka yönetimlerinin ve yönetim kurullarının verdiği kararlarla oluşan bir süreçtir. Ama buralara atamalar siyasi mekanizmalar içerisinde yapıldığı için, siyasetin etkileri de vardır. Yani bu kararların siyasetin etkisi dışında işleyen mekanizmalar gibi algılanmaması lazım.

ATV VE SABAH'IN SATIŞINA ONAY VERMEZDİM

Bu satış pek çok zihinde önemli kaygılar oluşturmuştur. Şunu söyleyebilirim; sadece kredi değil, atv ve Sabah’ın satış sürecinin bir kesiti benim bulunduğum karar mekanizmalarına uğrasaydı asla geçmezdi.
CUMHURBAŞKANLIĞINA ATLAMAZDIM
Cumhurbaşkanlığı teklif edilseydi, düşünürdüm. Hemen atlamazdım. Cumhurbaşkanlığı önüme ciddi bir şekilde düşseydi de orayı değerlendirirdim. ‘Burada benim bulunmam doğru mu, değil mi?’ diye. Şunu duymayı hiç arzu etmezdim mesela; ’Bunun hesabı da buymuş demek ki!’ Üstelik Cumhurbaşkanlığı’nın tartışılacak bir makam olduğunu düşünmüyorum.