PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolapdere Big Gang yeni albümle geliyor...


Kalpsiz_
11-23-2007, 03:33
Dünyaca ünlü pop ve rock şarkılarını, Klasik Türk müziği sazlarıyla yorumlayan; 2007'nin en iyi çıkış yapan grubu Dolapdere Big Gang, yeni albümleri için stüdyoda. Tamamlanmak üzere olan albümün Aralık'ın ilk haftası dinleyiciyle buluşması hedefleniyor. 15 şarkının yer alacağı yeni albümde, grubun müzikseverlere pek çok süprizi de olacak. Grup bu albümde çok daha güçlü ve farklı bir sound'la müzikseverleri selamlamaya hazırlanıyor. Albüm için hazırlanan özel koleksiyon kutusu da en az albüm ve şarkılar kadar dikkat çekecek.

Dolapdere Big Gang, geçtiğimiz yıl Yakartop Müzik'ten yayınladığı ilk albümüyle hem yurt içi hem de yurt dışında büyük ilgi gördü. Türkiye'nin ve Avrupa'nın pek çok şehrinde konserler veren grup, yeni albümünü tamamlamak üzere. İlk albümleri Local Stangers'ın yayınlanışının 1.yılında (Aralık 2007) dinleyiciyle buluşacak olan albümde, yabancı şarkıların alaturka cover'larının yanı sıra, grubun sözlerini yazıp bestelediği yeni bir şarkı da görücüye çıkacak.



Repertuvar çalışmasının uzun ve titiz bir araştırma sürecinden sonra tamamlandığı 2.albümde, ilk albüm repertuvarında şarkıları bulunan sanatçılar yer almayacak. Bu kez tamamen farklı müzisyenlerin klasikleşmiş şarkılarını yorumlayacak olan Dolapdere Big Gang, böylelikle yeni ve farklı tarzda şarkıları Dolapdere sound'una uyarlayarak müzikal olarak farklı deneyimlere imza atmış olacak. Phil Colllins-Another Day in Paradise ve Europe- Final Countdown, yeni albüm repertuvarındaki şarkılardan yalnızca ikisi. Üstelik grubun süprizleri bununla da bitmiyor. Türkiye'nin önemli müzisyenleriyle yapılacak ortak çalışma ve düetler, albümü daha da renklendirecek. Örneğin Europe'un klasikleşmiş şarkısı Final Countdown, albümde Türkiye'nin en güçlü seslerinden biriyle birlikte seslendirilecek. Albümde, grubun sahne repertuvarında yer alan ve büyük ilgi gören 3 şarkısı da yer alacak. Bu şarkılardan biri, konserlerde en büyük alkışı alanlardan Alphaville'in Big In Japan'ı.



Yeni albüm çalışmaları hızla devam ederken, grup bir yandan da yurt dışıyla ilgili birden fazla proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Projelerde istenilen ilerleme kaydedildiği zaman, yine ilk bilgileri size vermeye devam edeceğiz. Görünen o ki; 2008 yine Dolapdere Big Gang'in yılı olacak.



DOLAPDERE BIG GANG:



Emir Yeşil (Vokal)
Gökay Süngü (Klavye)
Mustafa Olgan (Kanun)
İsmail Peşluk (Perküsyon)
Hüseyin Ceylan (Perküsyon)
Aykut Sütoğlu (Klarnet, trompet)
Yusuf Çalkan (Keman)
Memduh Akatay (Perküsyon)
İrfan Keçebaşoğlu (Bas gitar)