PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrasya Film Festivali sona erdi


Kalpsiz_
11-23-2007, 03:28
http://www.maksimum.com/sinema/images/haber/eli.jpg

''44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'' bünyesinde düzenlenen ''3. Uluslararası Avrasya Film Festivali'', ünlü yönetmen Shekhar Kapur'un da katıldığı ''Elizabeth: Altın Çağ'' filminin gösterimiyle sona erdi.
Usta yönetmenlerin 80'i aşkın filminin gösterildiği 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali, bu yıl perdelerini ünlü yönetmen Shekhar Kapur'un yönettiği ve başrollerini Cate Blanchett, Geoffrey Rush ile Clive Owen'ın paylaştığı 1998 tarihli 7 dalda Oscar adayı ''Elizabeth'' filminin devamı ''Elizabeth: Altın Çağ'' ile kapattı.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki gösteriminde filmin yönetmeni Shekhar Kapur, seyircileri Türkçe ''İyi akşamlar'' diyerek selamladı. Küçük yaştan bu yana Türkiye'ye gelmek istediğini anlatan Kapur, ''Ortadoğu ve Avrupa tarihini anlamak için Türkiye'yi görmek gerekiyor'' dedi.

Filmin gösterimi nedeniyle 44. Altın Portakal Film Festivali'nin bir çok ülkede konuşulduğunu vurgulayan Kapur, filmin başrol oyuncusu Cate Blanchett'in de istemesine rağmen 4 aylık hamile olması nedeniyle Antalya'ya gelemediğini söyledi.

TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil de filmin 7 yıl önce çekilen ve büyük ilgi gören ''Elizabeth''in devamı olduğunu ve o yıldan bu yana Kapur'u Türkiye'ye getirmek için uğraştığını söyledi.

Türkiye'de ilk kez seyirciyle buluşan filmin gösterimine Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyelerinin yanı sıra, festival nedeniyle Antalya'da bulunan çok sayıda Türk ve yabancı sanatçı da izledi.

Filmin gösterimine yönetmen Stephen Hopkins de katıldı.

28.10.2007

Kaynak : AA