PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarılmak ağrıyı azaltıyor


MetinCeylan
04-26-2008, 23:27
http://www2.internethaber.com/images/news/47433.jpg
Sarılmak ağrıyı azaltıyor
26 Nisan 2008 Cumartesi 22:10
Anne kucağının adeta bir hastane gibi olduğu ortaya çıktı...


İngiltere Bio Medikal Pediyatrik Merkezi bilimsel araştırmalar merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre annenin bebeğine sarılması tıpkı doğal bir ağrı kesici gibi. Araştırmaya göre, bebeğin herhangi bir ağrısı ya da hastalığı varsa annenin bebeğine sarılması sonucu oluşan temas sayesinde bebeğin daha kolay ya da daha kısa sürede iyileştiği ortaya çıktı. Araştırma ile doktorların bebeklerin yakalandıkları hastalıklar karşısında ilaç yerine annelere bu yolu denemelerinin önerilebileceği belirtiliyor.

Araştırma esnasında annelerin bebeklerine sarıldığı anda bebeklerin yüz ifadesi, kalp atışı, kandaki oksijen hareketleri gibi biyolojik yapıları gözlendi. Araştırmada anne ve 28 ile 31 haftalık bebekler üzerinde bilimsel deneme yapıldı ve bebeğin anne kucağında olduğu ve kucağında olmadığı anlarda bebekteki kan oranları ölçülüp, örnekler alındı.

Araştırmada, bebeklerin annelerinin kucağında olduğu sırada ağrının yarı yarıya düştüğü kanıtlandı. Araştırma görevlisi Celeste Johston, bilimsel sonucun bir annenin bebeğine sarılınca bebekte sadece ağrının kesilmediği, aynı zamanda hasta bebeğin daha kısa sürede iyileştiğinin ortaya çıktığını söyledi.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=138443