PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal yeniden başkan


MetinCeylan
04-26-2008, 23:18
http://www2.internethaber.com/images/news/61293.jpg
Baykal yeniden başkan
26 Nisan 2008 Cumartesi 22:07
Baykal, rakiplerinin 253 barajına takılmasından sonra kendisini yeniden oylattı yeniden Genel Başkan seçildi.

CHP 32. Olağan Kurultayı'na tek aday olarak katılan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 1021 oyla yeniden Genel Başkan seçildi.

Kurultay'da 1231 delegeden 1105'i genel başkan seçimi için yapılan oylamaya katıldı. Baykal, 1021 oyla yeniden genel başkan seçilirken, 84 oy geçersiz sayıldı.

Baykal, 9 Eylül 1992 tarihinde CHP'nin yeniden açıldığı 25. Olağan Kurultay'da ilk kez genel başkan seçildi. O tarihten sonra gerçekleştirilen kurultaylarda da görevini koruyan Baykal, bugün yapılan 32. Olağan Kurultay'da 10. kez delegeden destek aldı.

BÖYLE BİR COŞKUYA TANIK OLMADIM
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hiçbir kurultayda bugünkü kadar yoğun katılım ve coşkuya tanık olmadığını belirtti.

Baykal, seçim sonucunun açıklanmasının ardından teşekkür konuşması için kürsüye çıktı. Kurultay'da verilen desteğin sadece kendisi açısından değil, CHP açısından, CHP'nin uğrunda mücadele ettiği ilkeler, hedefler ve değerler açısından da çok büyük önem taşıdığını belirten Baykal, ''CHP'nin böyle büyük bir çoğunlukla yürütmekte olduğumuz politikanın arkasında durduğunun bu seçimde, böyle bir oyla kanıtlanmış olması bizim mücadelemize büyük bir katkı yapacaktır'' dedi.

CHP'nin bütünleşmiş, kenetlenmiş, kaynaşmış, her türlü tartışmanın ötesinde ne yapmak istediğini bilen insanların elinde, bilinçli bir örgütün desteğiyle ayakta durduğunun bir kez daha kanıtlandığını belirten Baykal, şunları söyledi:

''Biz büyük iç tartışmaların içinden geçmiş bir partiyiz. Bu tartışmaları geride bıraktığımızı, örgütümüz tartışmaları bir kenara bırakmak, bütünleşmek kaynaşmak kararlığı içinde olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Büyük sürprizler beklenmeyen bir kurultay olarak toplandık. Alışılmış türden heyecanlar, çekişmeler yaşanmıyor diye birileri neredeyse bu kurultaya hafif dudak büker haldeydi. Bu kurultay Türkiye'nin çok büyük ilgisini çekmiştir. Burada benim tanık olduğum hiçbir toplantı bugün CHP kurultayının gerçekleştirdiği yoğun katılımı,coşkuyu, güçlü bir CHP tablosunu ortaya koymamıştır.''

CHP'nin halkın umudununu, heyecanını toplayan bir çekim merkezi olduğunu bu kurultayda bir kez daha gösterdiğini belirten Baykal, bu tablonun ortaya çıkmasında katkısından dolayı parti örgütüne teşekkür etti.

PARTİ MECLİSİ'NE YÖNELİK MESAJ

''CHP şunu yapsın, bunu yapsın'' diyenler bulunduğunu belirten Baykal, ''Bunu kim söylüyor, o kavganın içinden çıkan insanlar mı söylüyor? Hayır köşesinde ona öyle gözüküyor, ona öyle geliyor. Bu arkadaşlar da bir hüküm veriyorlar niye böyle yapıyorlar diye bizi anlamaya çalışın. Kolayca suçlamaya kalkmayın, anlamaya çalışın. Umarım bu kurultay CHP'ye akıl fikir verenlerin istikamet, yol çizenlerin de CHP gerçeğini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine bir katkı yapar'' diye konuştu.

Kurultayda verilen kararın kendisine güç katmanın yanı sıra büyük bir sorumluluk da yüklediğini kaydeden Baykal, bütün gücüyle verilen görevi yapmaya çalışacağını söyledi.

NOYAN
04-26-2008, 23:31
AKP'lilere "gözünüz aydın" diyorum :)

MetinCeylan
04-26-2008, 23:34
AKP'lilere "gözünüz aydın" diyorum :)


katılıyorum:)

kayısıkentli
04-26-2008, 23:38
bence kimsenin gözü falan aymadı...eger gelişmiş ilerleyen bir TÜRKİYE istiyorsak eger gerçekten bu ülkeyi seviyorsak bu ve bunun gibi siyasetçilerin ülkemizde olmaması gerekio ;)

NOYAN
04-26-2008, 23:40
AKP'nin iktidar olarak kalması için Baykal gibi bir muhalefete ihtiyacı var, o nedenle "gözünüz aydın" diyorum :)

CHP'nin başına yine Deniz Baykal'ın seçilmesi iyi olmadı.

kayısıkentli
04-26-2008, 23:44
şimdi %47 oy almış bir hükümet var bu deniz baykal sayesinde mi demek istiyorsun?

NOYAN
04-26-2008, 23:54
Deniz Baykal "yanlış" bir şekilde muhalefet yapıyor...

AKP'nin %47 oy almasının nedenlerinden biri "Cumhurbaşkanı seçme" krizidir, o krizi ortaya kim çıkarmıştır? insanların manevi değerlerini aşağılayarak siyaset yapıp; AKP'ye 'tepki oyları' kazandıran kimdir?

Deniz Baykal.

AKP'nin aldığı o %47'de Deniz Baykal'ın etkisi var, bunu söylüyorum.

kayısıkentli
04-26-2008, 23:57
ama o kadarda büyük bir etkisi yoktur bunuda ben söylüyorum....
bence kim ülkesini seviosa böle adamlara ve buna benzeyen adamlara oyunu vermemelidir.....gerçekten ülkemize yarayacak işler yapan adamlar gelsin partilerin başlarına...