PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Torundan muhalefet şerhi!


MetinCeylan
04-26-2008, 15:06
http://www2.internethaber.com/images/news/48303.jpg
Torundan muhalefet şerhi!
26 Nisan 2008 Cumartesi 14:39
CHP’nin 32. kurultayı yapılıyor. İsmet Paşa'nın torunu Gülsün Bilgehan kürsüye çıktı ve muhalefet şerhini koydu. Bilgehan'ın kabul edemediği şey bakın neydi?


http://www.internethaber.com/images/other/zubeyir.20080326103337.jpgZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL
ANKARA/ Baykal'ın konuşmasının ardından kürsüye İsmet Paşa'nın torunu Gülsün Bilgehan çıktı. Parti bildirisinin 118. sayfasında yazılanları kabul edemediğini söyledi. "'Terörle mücadele için Kuzey Irak'a girilmesini büyük bir tezgahın parçası olarak gördük' cümlesini İsmet Paşa'nın torunu olarak kabul edemiyorum." dedi
CHP’nin 32. Kurultay’ı 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılıyor. Salon kalabalık. Ama coşku az. Rekabetin var gibi göründüğü ama salona ve delegelere Deniz Baykal’ın hakimiyeti; coşkunun düşük olmasında etken oldu. İki gün sürecek kurultayda başkanlık seçimi bugün yapılacak. Salondaki duruma bakılacak olursa, Baykal bu kurultay da terlemeyecek.

İşte kurultaydan canlı canlı notlar:

KÜÇÜK GERGİNLİK

Kurultay salonu sabah erken saatlerde tıka basa doldu. En az salona giren kadar giremeyen partili de salon dışında kaldı. Genelde sakin geçen salonda; Haluk Koç’un pankartı salona asılmak istenince gerginlik yaşandı. Bir gerginlik de Baykal salona girdiğinde Koç taraftarlarının; “Yeter artık Baykal” diye slogan atması sırasında yaşandı. Ancak, Baykal salona girdiğinde alkışlayan Koç, taraftarlarının sloganlarını da yine eliyle işaret ederek, durdurdu.

TUNCAY ÖZKAN BAŞKAN GİBİ

Salona başkan adaylarından önce Haluk Koç, sonra Umut Oran geldi. Salonda tur atan ve delegeler ile partilileri selamlayan başkan adayları yerine oturduktan bir süre sonra Tuncay Özkan salona geldi. O da sanki başkan adayı gibi salonda tur attı, salonu selamladı. Partililerin Özkan’a yoğun ilgisi dikkat çekti.

BAYKAL EN SON GELDİ

Saat: 11.00’de deniz Baykal salona geldi. Baykal salonun tümünü tur attı. 10. Yıl marşı ile birlikte salondakilerin büyük ilgisi ve tezahüratı ile selamlama turunu tamamlayan Baykal, Kurultay’ın açılışını yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Baykal, İsmet Atalay’ı Divan Başkanlığına aday gösterdi. Atalay Başkan seçildi. Gündemin kabulü sonrasında Baykal konuşmasına başladı.

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

Kurultay salonu sade bir şekilde düzenlenmişti. Divan Kürsüsü’nün arkasına dev bir pano yerleştirilmişti. Panoda Atatürk ve Baykal’ın dev posterlerinin arasında salondaki canlı yayının aktarıldığı ekran yer aldı.

Salonda dikkati çeken pankartlar arasında; en büyük pankartta, “Sadaka devleti değil… Sosyal devlet” ve İsmet İnönü’nün resminin de bulunduğu, “bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadırlar” yazıları dikkat çekti. “Türkiye için deniz olunmalı deniz”, “yürek solda atar”, “esnafı ezdirmeyeceğiz, devleti soydurmayacağız, vatanı böldürmeyeceğiz” pankartlarının yanı sıra, daha küçük pankartlarla sosyal, kültürel ve siyasal mesajlar verildi.

SALONDA BAYKAL HAKİMİYETİ

Solunun geneli Deniz Baykal yanlısı izleyicilerle doluydu. Haluk koç taraftarları salonun küçük bir bölümünde bir arada oturdular. “Bu düzen değişmeli” ve “saymadım kaç yıl oldu sen iktidar olalı” pankartları açarak, kurultayı izleyip, Koç’a destek vermeye çalıştılar. Umut Oran yandaşı ise yok denecek kadar azdı.
GRUP KONUŞMASI GİBİ…


CHP lideri Deniz Baykal’ın Kurultay’daki konuşması, adeta grup toplantısında yaptığı konuşma gibiydi.

Aylardır AKP hükümetine dönük yaptığı eleştirilerinin hemen hepsini, biraz daha detaylandırarak Kurultay’da yineledi. Ancak, gerek bazı TV programlarında gerekse grup konuşmalarında daha net ve anlaşılır konuşan Baykal, grup konuşmasını ayrıntılı bir biçime dönüştürüp, uzun tutunca, slogan bekleyen salonun zaten düşük olan coşkusu düştü.

KURULTAY SALONU BOŞALDI

Baykal’ın konuşmasının coşku yaratmadığını fark eden salondaki bir grup bir ara ‘Baykal Başbakan’ diye slogan atarak, salonu hareketlendirmeye çalıştı ancak; salonun tümü bu slogana katılmayınca cılız sesler de bir süre sonra susmak zorunda kaldı. Baykal da konuşmasının sonuna doğru; sesini yükseltip, slogan içerikli sözlerle; salonun coşkusunu arttırmak istedi. Ancak, kurultay salonunun bir kısmı bu sırada boşalmıştı bile. Bir çok partili, salondan ayrıldı.

Baykal'ın konuşması 2 saat 40 dakika sürdü.

İSMET PAŞA'NIN TORUNUNDAN MUHALEFET ŞERHİ

Baykal'ın ardından kürsüye çıkan İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan "Partinin kasasının dolu olduğunu memnuniyetle öğreniyoruz. Ama seçimi kaybettikten sonra neye yarar?" diye sordu. Bilgehan'ın bir de muhalefet şerhi vardı. Parti bildirisindeki 118. sayfada yazılanları kabul edemediğini söyledi. "Terörle mücadele için Kuzey Irak'a girilmesini büyük bir tezgahın parçası olarak gördük cümlesini İsmet Paşa'nın torunu olarak kabul edemiyorum." dedi. Baykal'a da "bu parti sizin 2004'te kurduğunuz parti değil, bu parti Atatürk'ün partisi" diyerek seslendi.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=138378