PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Milletvekili Seçme Sınavı


MetinCeylan
04-25-2008, 19:53
http://www2.internethaber.com/images/news/44949.jpg
Milletvekili Seçme Sınavı
25 Nisan 2008 Cuma 18:48
Sivas Öğrenci Meclisi Başkanı Salih Ayberk Özer, geçen yıllarda bir imam-hatip lisesi öğrencisinin, ham puanda Türkiye 16. olmasına rağmen katsayı adaletsizliği nedeniyle çok istediği tıp fakültesine giremediğini belirterek, “Sayın büyüklerim, lütfe


5. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi verilen aranın ardından, başkanlığa seçilen Mersin Öğrenci Meclisi Başkanı Caner Çelik başkanlığında saat 14.00'de toplandı.
Zonguldak Öğrenci Meclisi Başkanı Ülkem Çengel, Türkçenin yozlaşması konusunda yaptığı gündemdışı konuşmada, “Bir yabancı dili öğrenmek, kendi dilini kaybetmek değildir” dedi.

Reklam tabelalarının çoğunun yabancı dilde olmasını eleştiren Çengel, Türk dilinin yaygınlaştırılması çalışmalarına daha fazla önem verilmesini istedi.
Eğitimdeki genel sorunlar konusunda gündemdışı konuşan Şırnak Öğrenci Meclisi Başkanı Hüseyin Ceylan, acil çözülmesi gereken sorunların başında eğitim geldiğini söyledi.

Şırnak'ın olumsuz yönleriyle ve yaşanmayacak bir yer gibi gösterilmesi nedeniyle, doktor ve öğretmenlerin iline gelmek istemediğini ifade eden
Ceylan “Basın da Şırnak'la ilgili haber yaparken, reytingini
düşünüyor. Ancak haberini yaparken, yaptığı haberin oradakileri nasıl etkileyeceğini düşünmüyor” dedi.
ÖNERGE VERİLDİ
Gündemdışı konuşmaların ardından, “Eğitimin sınavlara odaklanması, meslek liselerine önem verilmesi ve katsayı sorununun giderilmesi ile Türkçe dilinin yozlaşmasının önlenmesi” konulu bir önerge verildi.
Eğitimin sınavlara odaklanması, meslek liselerine önem verilmesi ve katsayı sorununun giderilmesine ilişkin önerge üzerinde konuşan Sivas Öğrenci Meclisi Başkanı Salih Ayberk Özer, kendisinin de bu yıl gireceği ÖSS'nin mağduriyetini çok iyi bildiğini belirtti.
Özer, Avrupa ülkelerinde öğrencilerin küçük yaşlarda alanlarına yönelirken, Türkiye'de 12. sınıfta yöneldiklerine işaret ederek, bu durumu eleştirdi.
Öğrencilerin hayatının 3 saat 15 dakika süren bir sınava bağlanmaması gerektiğini kaydeden Özer, “Daha ölçülü ve belirgin bir ÖSS sistemi istiyoruz” dedi.
ÖSS'de katsayı adaletsizliği yaşandığını ve bu durumun kendisini rahatsız ettiğini belirten Özer, düz liselerle aynı sınava tabi tutulan meslek lisesi öğrencilerinin yarışa mağlup başladıklarını kaydetti.
Salih Ayberk Özer, “Sınavda herhangi bir lisedeki öğrenciyle aynı puanı alsalar dahi onlardan çok geriye düşüyorlar. Mesela geçen yıllarda bir imam-hatip lisesi öğrencisi, ham puanda Türkiye 16. olmuştur. Ama katsayı adaletsizliği nedeniyle çok istediği tıp fakültesine giremedi. Ben burada adalet göremiyorum. Belki de bu olay yüzünden nice yetenekler üniversite dışında kalıp kaybolup gidiyor. Sayın büyüklerim, lütfen bu konuda biraz daha adaletli olun” diye konuştu.
'HAYATIMIZA YÖN VEREN S'LER”
Önerge üzerinde konuşan Bursa Öğrenci Meclisi Başkanı Hüseyin Aydemir, “Hayatımıza yön veren S'lerden bahsetmek istiyorum” diyerek, sınavları eleştirdi.
Hüseyin Aydemir, “ÖSS, LDS, KPSS... Bunları geçersen varsın, geçemezsen yoksun. Ancak ben bunun yerine MSS'yi öneriyorum, milletvekili seçme sınavı... Milletvekilleri de seçimle gelmeli. Onları da sınavla seçersek, okullarda sınavlar kalkar. Çünkü, onlar sınava girmenin ne demek olduğunu bilmiyor” diye konuştu.
Sakarya Öğrenci Meclisi Başkanı Oğuz Özen ise eğitim sistemini eleştirerek, bir öğrencinin aldığı 12 yıllık eğitimin sonucunun, 3 saat 15 dakika süren sınavla belirlenmesinin yanlış olduğunu bildirdi.
Özen, “Ben jokeyin atın sırtına çıkarak kırbaçlamasına izin veremem. Ama biz aynı şekildeyiz. Jokeyler çıkıyor sırtımıza, kırbacı vuruyor, hadi oğlum kazanırsın, hadi oğlum yaparsın diye... Bu uygulama yanlış. Ben jokeyin sırtına bindiği at değilim, jokeyin kendisi olmak istiyorum. Bu yüzden de bu eğitim sistemine karşıyım” dedi.
Bilecik Öğrenci Meclisi Başkanı Lütfiye Yılmaz da önerge üzerinde yaptığı konuşmada, üniversiteye giriş sınavında sözel yerine sayısal öğrencilerin tercih edildiğini iddia ederek, bu durumun düzeltilmesini istedi.
“Denklemlerle ve formüllerle mi kurtaracağız bu ülkeyi?” diye soran Yılmaz, sözel öğrencilere de önem verilmesini istedi.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=138320