PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aslan'ın kozu Lincoln


MetinCeylan
04-25-2008, 14:15
http://www.haberaktuel.com/images/news/23978.jpg 25 Nisan 2008 / 14:13
Aslan'ın kozu Lincoln
Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışının en belirleyici karşılaşmasında lider Fenerbahçe'yi 27 Nisan Pazar günü ağırlayacak olan Galatasaray, yıldız oyuncusu Lincoln'e güveniyor.

Sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala en büyük rakibini konuk edecek olan sarı-kırmızılı ekip, yıldız oyuncusu Lincoln'ün yükselen form grafiği nedeniyle derbi karşılaşmasına ümitle bakıyor.

Sezon başı büyük ümitlerle sarı-kırmızılı takıma transfer edilen ve ilk haftalardaki performansıyla da takımı sırtlayan isimler arasında yer alan Brezilyalı yıldız, yaşadığı form düşüklüğünden son haftalarda kurtulmayı başardı.

Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp tarafında ilk yarıdaki Beşiktaş maçı öncesi, kamp yaptığı sırada ülkesinden gelen akrabalarıyla geç saatlere kadar zaman geçirdiği gerekçesiyle Hakan Şükür ile birlikte kadro dışı bırakılan Lincoln'ün, bu olayın ardından yaşadığı formsuzluğunu üzerinden atması, sezonun son haftalarına kadar sürdü.

FELDKAMP'IN ARDINDAN FORMU YÜKSELİYOR

Lincoln'ün form grafiği, Alman teknik adam Feldkamp'ın takımdan ayrılmasıyla yeniden yükselmeye başladı. Ligde forma giydiği ilk 16 lig maçında yalnızca 3 gol atabilen ve sadece ilk haftalarda kendini gösterebilen Brezilyalı oyuncu, Feldkamp'ın gidişinin ardından forma giydiği Gençlerbirliği maçında galibiyeti getiren golü atarken, 3-0 kazanılan son İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında ise Kerim'in kendi kalesine gol attığı pozisyonda ortayı yapan isim oldu ve ardından da takımının 2. golünü atmayı başardı.

Brezilyalı oyuncu, ligde forma giydiği 18 karşılaşmada 5 gole imza attı.

LİGDE İLK DERBİSİ OLACAK

Lincoln, Fenerbahçe karşısında forma giymesi halinde Turkcell Süper Lig'deki ilk derbisine çıkmış olacak. Sarı-kırmızılı ekibin en büyük silahı olan Lincoln, Beşiktaş'a karşı sezonun ilk yarısındaki maç öncesi kadro dışı kalmış, ikinci yarıda ise kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle oynayamamıştı. Brezilyalı oyuncu, Fenerbahçe'ye karşı da ilk yarıdaki maçta sakatlığı nedeniyle forma giyememişti.

Lincoln, bu sezon tek derbi maçını, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında yine Fenerbahçe'ye karşı oynamış ve mücadeleyi de sarı-kırmızılı ekip 2-1 kazanmayı başarmıştı.

LINCOLN'ÜN GOL ATTIĞI MAÇLAR

Lincoln'ün bu sezon ligde gol attığı karşılaşmalar şöyle:

Tarih Maç Skor Gol
---------- --------------------------- ----- ---
12.08.2007 Galatasaray-Çaykur Rizespor 4 - 0 1
26.08.2007 Galatasaray-Ankaragücü 1 - 0 1
11.11.2007 Galatasaray-Gençlerbirliği 3 - 2 1
06.04.2008 Gençlerbirliği-Galatasaray 0 - 1 1
20.04.2008 İ.B.Belediyespor-Galatasaray 0 - 3 1
kaynak:http://www.haberaktuel.com/Aslanin-kozu-Lincoln-haberi-125564.html

DİGİMAX
04-25-2008, 14:24
sadece bir kişiyle olmaz bu işler...