PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ucuz bilet, kara yolunu vurdu


MetinCeylan
04-24-2008, 14:41
http://www2.internethaber.com/images/news/19743.jpg
Ucuz bilet, kara yolunu vurdu
24 Nisan 2008 Perşembe 12:36
Ucuz uçak bileti, otobüslerin yolcu sayısında azalmaya neden oldu.


Muş'ta, bir hava yolu şirketinin ucuz biletle yolcu taşımaya başlamasının ardından ildeki şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin yolcu sayısında azalma olduğu bildirildi.

Muş Otobüs Terminali İşletme Müdür Vekili Mazhar Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu Jet'in Muş-Ankara seferlerinde bir yolcuyu 59 YTL'ye taşıdığına dikkati çekerek, bu nedenle şehirler arası taşımacılık yapan otobüs firmalarının yolcu bulmakta sıkıntı yaşadığını söyledi.
KONTAK KAPATMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ

Özkan, uçak bilet fiyatlarının aynı seviyede kalması durumunda kontak kapatmak zorunda kalacaklarını dile getirdi.

Haftanın 3 günü karşılıklı Ankara ve Muş seferi düzenleyen THY'nin kuruluşu Anadolu Jet'in 30 Nisana kadar 59 YTL ile yolcu taşıyacağını duyurduğunu anlatan Özkan, şunları kaydetti:
10 YOLCUYLA ANKARA'YA GİDİYORUZ

''Muş-Ankara uçak seferi yapan bir hava yolu şirketinin düşük fiyatlardan yolcu taşımaya başlamasının ardından şehirler arası otobüslerin yolcu sayısı azaldı. Daha önce 50 YTL'ye Ankara'ya yolcu taşırken, şimdi 35 YTL'ye yolcu taşıyoruz. Ancak, buna rağmen otobüslerimiz neredeyse boş gidiyor. 10 yolcuyla Ankara'ya gidiyoruz.

Firmalarımızın mağdur olmaması için ÖTV vergisinin kaldırılmasını ve mazot fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz.''
UÇAK YOLCUSU SAYISINDA %100'LÜK ARTIŞ

Anadolu Jet Muş Bilet Satış Müdürü Necmetin Gözcü de bilet fiyatlarının 59 YTL olarak düzenlenmesinin ardından yolcu sayında yüzde 100 oranında artış görüldüğünü söyledi.

Uçakların tamamen dolu olarak yolcu taşıdığını anlatan Gözcü, ''Biletler erkenden tükeniyor.
EK SEFER GÜNDEMDE

Vatandaş müracaat etiğinde yer bulamıyor. 160 yolcu kapasiteli uçaklarımız dolu gidiyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde ek seferler düzenlemek durumunda kalabiliriz'' diye konuştu
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=138152