PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emlak MYK


Grikedi
10-13-2021, 13:50
Site Adı: Kariyer Belgelendirme
Site Adresi: Kariyerbelgelendirme.net
Site Konusu: Belgelendirme Kuruluşu -Emlak MYB Kuruluşu
Açıklama;

Emlak mesleki yeterlilik belgesi (http://kariyerbelgelendirme.net/kariyer/emlak-mesleki-yeterlilik-belgesi/) nasıl alınır? Günümüzde bir çok kişi bu soruya yönelik bir cevap aramaktadır. Eğitimli ya da alaylı fark etmeksizin bir firmanın özellikle bazı meslek gruplarında en önem verilen şeylerden biri mesleki yeterlilik ve bunu ispatı niteliğinde olan mesleki yeterlilik belgesidir. İşverenler gerek çalışanların güvenliğini gerekse işlerin nitelikli çıkması için mesleki yeterliliğe çok önem vermektedir.

Bu yeterlilik seviyeleri özellikle çalışanların güvenliği açısından son derece önemlidir. Özellikle inşaat piyasasında hayati önem arzetmektedir. İşinin uzmanı olarak görev yapanlar iş kazası ihtimalini büyük oranda düşürmektedir. Bu nedenle yalnızca nitelikli işler için değil iş güvenliği konusunda da mesleki yeterlilik önem arz etmektedir.

http://kariyerbelgelendirme.net/kariyer/wp-content/uploads/kariyer_logo2.png

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

Mesleki yeterlilik belgesi, belirli meslek gruplarında çalışanlara verilen yeterliliğin ibrazı manasına gelmektedir. Mesleki yeterlilik belgesi, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurumlar tarafından verilmektedir. Kişilerin, meslekte yeterli seviyede olduklarını kanıtlayan bir belgedir. Mesleki yeterlilik belgesi bazı meslek grupları için zorunluluktur.

Özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflarda olan işlerde meslek yeterlilik belgesi mecburi haldedir. İnşaat işçileri, boyacı, sıvacı, kalıpçı ve benzer tarzdaki meslek gruplarında mesleki yeterlilik belgesi almak mecburi hale gelmiştir. Mesleki yeterlilik belgesi ile kişiler mesleklerinde yeterli olduklarını ispatlamış olurlar. Bu belge, düzenlenen imtihanlarla alınmaktadır. Sınavı geçen kişiler mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanmış olurlar.

Emlak Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?

Emlak MYK (http://kariyerbelgelendirme.net/kariyer/emlak-mesleki-yeterlilik-belgesi/) ile ilgili ayrıntılar kariyerbelgelendirme.net internet sitesinde yer almaktadır. Kariyer Belgelendirme sitesinde Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları ve sınav başvuruları hakkında birçok bilgiyi edinebilirsiniz. Hemen sorumlu emlak seviye 5 (http://kariyerbelgelendirme.net/kariyer/emlak-mesleki-yeterlilik-belgesi/) ve emlak MYK ile ilgili detaylara kariyerbelgelendirme.net ile ulaşabilirsiniz.