PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Server üzerinden Valorant ve Lol oyununu cilentlerde oynatmak


_SoN_
06-19-2021, 16:49
Anlatımın uzunluğundan dolayı zormuş gibi gelebilir ama aslında çok basit, dikkatle takip ederseniz mantığı anlarsınız ve bir çok oyunda aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Bundan dolayı dikkatlice adım adım gitmenizi tavsiye ediyorum.

Kafanız karışmasın diye sıfır kurulum gibi anlatıyorum;
İster sıfırdan kurun isterseniz mevcut şeklini düzenleyin.

Buradaki işlemlerin tamamı Oyun Server de yapılacaktır. Clientler için ayrıca işlem yapmanız gerekmeyecek.

Oyun Server üzerinde League Of Legends, Valorant vs ne varsa sildiğinizi varsayıyorum, tabi bu durumda

c:\programdata altındaki Riot klasörünü ve
%appdata%\..\local altındaki Riot klasörünü de silin


ben (K) sürücüsü üzerinden çalıştırıyorum, anlatımı da (K) sürücüsüne göre yapacağım

Ana dizinde oyunların karışık olarak durmasını sevmediğim için, Oyun SSD (K) sinde Online adında bir klasör oluşturun,
Leauge Of Legends kurulumunu indirin ve K:\Online altına kurun ((K:\Online\Riot Games\League of Legends) şeklinde kurulur),

bu kurulum sonrası

K:\Online dizini içerisinde Riot Games klasörü oluşacak,
K:\Online\Riot Games altında da League of Legends ve Riot Client klasörleri oluşacak, oyun buraya kurulmuş olacak

Sonra valorantı indirin, onu da K:\Online altına kurun

bunun sonucunda

K:\Online\Riot Games altında League of Legends, Riot Client birde VALORANT klasörü oluşacak, oyuna girin sonra çıkış yapın.

eğer dizinde hata yaparsanız mesela Riot Games altında tekrar Riot Games şeklinde yaparsanız, veya farklı sürücü harfi, dizin adı kullanırsanız, vereceğim vbs ve bat dosyalarının içeriğini kendinize göre düzenlersiniz (sağ tık düzenle).

Sonra oyun açıksa kapatın

K:\Online\Riot Games\ klasörü içerisine

C_AppData
C_ProgramData

adında 2 klasör oluşturun

C:\Users\-----kullanici----\AppData\Local altındaki Riot Games klasörünü K:\Online\Riot Games\C_AppData altına kopyalayın veya taşıyın, daha sonrasında AppData\Local altında orjinal konumdaki Riot Games klasörünü silip mklink ile yönlendirme yapacağız

C:\ProgramData altındaki Riot Games klasörünü de K:\Online\Riot Games\C_ProgramData altına kopyalayın veya taşıyın, daha sonrasında C:\ProgramData altında orjinal konumdaki Riot Games klasörünü silip mklink ile yönlendirme yapacağız

Son şekliyle

K:\Online\Riot Games

altında 5 klasör olacak

C_AppData
C_ProgramData
League of Legends
Riot Client
VALORANT


bunların yanına vereceğim 2 adet .vbs ve 2 adet .bat dosyasını koyacaksınız, içeriğini kontrol edersiniz, kendinize göre düzenlersiniz. Birebir aynı dizine kurarsanız direk çalışacaktır.

LolBaslatici.vbs ve ValorantBaslatici.vbs, bunları clientler için oyun kısayolu yapacaksınız (sağ tık gönder masaüstü kısayol) sonra ismini değiştirip (Valorant, Leauge Of Legens vs) oyun simge resmi eklemeniz yeterli olacaktır.

Neden hem .vbs hem .bat ?

mklink komutunu uygularken eğer varsa c:\ProgramData ve local altındaki Riot Games klasörlerini bat dosyası ile sildirmemiz gerekiyor. Bunun içinde bat dosyasının YÖNETİCİ olarak çalıştırılması gerekiyor. .vbs dosyası, bat dosyasını yönetici yetkisi ile tetikliyor. Eğer varsa mevcut Riot Games klasörleri siliniyor, yerine MKLINK komutu ile yeni Riot Games klasörleri oluşturuluyor ve konum olarak server üzerinde belirttiğimiz klasörler gösteriliyor.

Yani C:\ProgramData altındaki Riot Games klasörümüz artık K:\Online\Riot Games\C_ProgramData\Riot Games konumunda oluyor ve o konumdan çalışıyor.

Tabi aynı konumu server içinde yapacağız. Böylece server dahil tüm pc ler aynı C:\ProgramData\Riot Games altındaymış gibi K:\Online\Riot Games\C_ProgramData\Riot Games klasöründen kullanacak ve ortak kullanacak. Ve serverde güncelleme yaptığınızda (clientlerin yeniden başlatılması sonrası) tüm pc lerde güncellenmiş olacak. Doğrulama vs de çıkmayacak, oyunlar hemen direk açılacak.

verdiğim dosyalarıda eklediğinizde

K:\Online\Riot Games

altında 5 adet klasör ve 4 adet dosya olacak

C_AppData
C_ProgramData
League of Legends
Riot Client
VALORANT

LolBaslatici.vbs - Kısayol olacak
LolBatDosyasi.bat
ValorantBaslatici.vbs - Kısayol olacak
ValorantBatDosyasi.bat


NOT- OYUN SERVERDA DA BU MKLİNK KLASÖRLERİNİN OLUŞMASI ve ORTAK KLASÖRDE KONUMLANMASI İÇİN OYUNLARI 1 KEREYE MAHSUS CLİENT İÇİN YAPTIĞINIZ KISAYOLDAN ÇALIŞTIRIN. SONRASINDA MASAÜSTÜNDE KURULUM SONRASI OLUŞMUŞ OLAN KISAYOLLARI KULLANABİLİRSİNİZ. ANCAK CLİENTLERDE MUTLAKA BELİRTTİĞİM KISAYOLLARI KULLANIN.

NOT1 - Windows 10 kullanıyorum, Windows 7 de yetkilendirme için vbs ye gerek olmayabilir, ayrıca vbs Win7 de çalışıyor mu (%90 çalışıyordur) bilmiyorum, win7 olmadığı için kontrol etme şansım yok. Windows 10 da hiç bir sorun çıkmayacaktır. Eğer win7 de .vbs çalışmaz ise bu sefer .bat olan dosyaları kısayol yapabilirsiniz. Eğer Windows7 de DİREK BAT DOSYASINA TIKLADIĞINIZDA bat dosyası C:\ProgramData altındaki Riot Games klasörünü silemezse, yetkilendirme gerekirse, BAT DOSYASINA sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır derseniz sorun çözülür.

NOT2 - Eğer dizininiz farklıysa, BAT DOSYALARINDA düzenleme yapacaksınız, kullandığınız dizinlerde klasör adlarında boşluk varsa (Online yerine Online Oyunlar gibi) bat içinde düzenleme yaparken içinde boşluk bulunan klasörleri "çift tırnak içine yazın"
(-Online- yerine -"Online Oyunlar"-)
start /wait K:\Online\"Riot Games"\"Riot Client"\RiotClientServices.exe --launch-product=valorant --launch-patchline=live
YERİNE
start /wait K:\"Online Oyunlar"\"Riot Games"\"Riot Client"\RiotClientServices.exe --launch-product=valorant --launch-patchline=live
GİBİ.

NOT3- VALORANT client dahil herhangi bir PC de ilk çalıştırıldığında Vanguard kurulumu için Restart ister, Vanguard kuruluysa buna gerek olmaz.

NOT4- SEMBOLİK KLASÖR SİMGESİ, AYNI KLASÖR SİMGESİ GİBİ AMA SOL ALT KÖŞESİNDE OK OLAN BİR SİMGEDİR (KISAYOL SİMGESİNDEKİ OK GİBİ).

_SoN_
08-30-2021, 16:06
Yeni hızlı açılan sisteme göre anlatılmıştır.