PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : istorage 2.5 kurulum ,ayar ve kullanımı


Kalpsiz_
03-27-2021, 16:51
İSTORAGE 2.5 KURULUM ,AYAR VE KULLANIMI, GAME SERVER YAPIMI :

Sayın meslektaşlarım bir çoğumuz kafemizde online oyunların güncellemesinden ve yeni çıkan oyunları makinalara kurmakta sorunlar yaşıyoruz. Makinalara tek tek oyun yüklemek veya tek tek makinalara patch çektirmek hem enerjimizi sömürüyor hemde vaktimizi.

Bu yüzden deponet nickli arkadaşımız sayesinde tanıştığım ve onun yardımları ile kurduğum istorage 2.5 programının kurulumunu ve kullanımını sizlerle paylaşmak istedim.


NOT : DİKKATLİ ŞEKİLDE KONUYU TAMAMEN OKUYUP YAPARSANIZ HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞAMAZSINIZ. LÜTFEN TELEFON İLE İLETİŞİM İSTEMEYİNİZ. TÜM SORUNLARINIZI BU KONU ALTINDA DİLE GETİRİRSENİZ BİR ÇOK KULLANICI ARKADAŞ OLDUĞU İÇİN SORULARINIZ KISA SÜREDE YANITLANIR..


AVANTAJLARI :

1-Yüksek maliyet gerektiren server kasası toplama ve disksiz sistem kurulumuna gerek kalmıyor.

2-Basit bir şekilde uygulanabilir.

3-Tek tek Her client için online oyun güncelleme meselesi ortadan kalkıyor

4-Tek tek her client için oyun yükleme meselesi ortadan kalkıyor

5-Oyun çeşitliliği sağlıyor.

6-Zamandan ve enerjiden tasarruf sağlıyor

7-Clientlerinizde sadece Windows ve gerekli yazılımlar kurulu olur ve sisteminiz daha stabil çalışır.

ADIM 1 : SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

A- Windowsu kurmak için ve disklerin geri yazması için 120 gb ssd disk

B-Online Oyunların veya Gta 5 gibi yüksek disk alanı gerektiren oyunlar için 240 gb lık ssd ( Okuma Yazma Hızı iyi olmalı)

C-Aksiyon oyunlarının, Spor, Yarış, Strateji oyunlarının kısaca diğer oyunların kurulacağı 1 veya 2 tb harddik (Size Kalmış)

D-İşlemci çift çekirdek bir işlemci veya üstü olabilir. Amd 5200+ işlemci ile çalıştırıyorum ben. Deponet arkadaşımızda çift çekirdek işlemci kullanıyor.

E-8 gb ram kullandık biz. Ram konusunda elinizi korkak alıştırmayın

F-Anakart konusunda şu olsun bu olsun demiyoruz. Bağlayacağınz disklere yetecek kadar sata portu olsun yeterli. Sata 2, 3 gb/s şeklinde portlara sahip anakartlar kullanıyoruz deponet te bende.

G-GİGABİT ETHERNET ve GİGABİT SWİTCH olmalı. Kabloların cat 6 olması şart değil. Cat5e kablo götürüyoruz bu işi.

H- Ekran kartı olarak clientlerdeki ekran kartlarından biraz düşük bi şey takarsanız daha iyi olur böylece game server da açılan oyunun client pc de açılacağını garantilemiş olursunuz. (oyunların ekran çözünürlüklerinide game serverden yaparak ayarları kaydetmek gerekir)

ADIM 2- KURULUM

Kurulumun iki ayağı var bunlardan birisi game server da istorage 2.5 un ayarları diğeri ise client pc nin iscsi hizmetinden game server a bağlanması;

2a- Game Server da İstorage 2.5 ayarları nın yapılması :




2b- Clientin İscsi ile Game Server a Bağlanması:





ADIM 3 : KULLANIM:

Yukarıda tarif edilenleri uyguladıysanız ve verilen tavsiyeleri dikkate aldıysanız kullanım esnasında hiç bir sıkıntı çekmemeniz lazım.
Bir diğer öneride client pc lerin yeniden kurularak daha önceden kalma gereksiz program ve oyunların yükünden kurtarmanız ve Dipnotlar kısmında bahsettiğim 32 k disk biçimlendirmesini clientlerde de uygulamanız. 32 k olarak biçimlendirilen disklerde belirgin bir performans artışı söz konusudur.

60 PC Lİ BİR CAFENİN ÇALIŞAN SİSTEM GÖRÜNTÜLERİ :

Game Server Özellikleri ;

https://i.hizliresim.com/1MXrAY.jpg
https://i.hizliresim.com/vnqRBm.jpg

Game Servera Bağlı Kullanıcı Sayısı Ve Program Kullanıcı Sayısı ;

Dipnotlar :

1-Windows kurulumu için disklerinizi biçimlendirirken 32 k olarak biçimlendirin. Oyunları yükleyeceğiniz diskleri de aynı şekilde 32 k olarak biçimlendirin. 32 k kurulum için Selçuk Dere'nin Nasıl Yapılır isimli bir konusu var oradan istifade edebilirsiniz.

http://www.internetcafeciler.net/dis...-kurulumu.html

2-2 tane 3 tane ethernet kartı taksak gibi düşünceleriniz var ise Ben denedim 2 ethernet kartı ile sıkıntı çıkıyor.

3- Game server olarak kullanılacak makina da bir antivirüs programı veya bir koruma program olsun. Oyunları farklı farklı sitelerden indiriyoruz. İçerisinde virüs olma ihtimaline karşı kendimiz sağlama alalım. Her yüklediğiniz oyunun klasörünü taratmayı unutmayın ki emekleriniz boşa gitmesin.

4- Game server yaptığınız değişiklikler anlık olarak client pc lere yansımaz. Bu şu demek Akşam üstü Dota 2 ye patch geldi Sizde Game server dan oyunu güncellediniz ama o anda açık olan pclere bu güncelleme yansımaz. Bu durumda client pc yi bir defa yeniden başlatmanız gerekir. Akabinde sizin yaptığınız güncelleme ve değişiklik cliente yansıyacaktır.

5-Unutulmaması gereken önemli nokta game server olarak kullanacağınız makina ve istorage 2.5 programı tüm clientlerden önce açılmalıdır. Client ile game server arasındaki bağlantıyı windowsun iscsi hizmeti sağladığı için öncelikle game server ın kendini toparlaması ip adresini falan almış olması gerekir. Elektriklerin gidip gelmesi durumuda dahil. Bu şekilde olmazsa eğer clientleri açtığınızda siyah ekranda kalıyor clientler.bir süre sonra acılıyor ama kapat komutu verip kapat dediğinizdede kapatılıyor ekranında kalıyor.

6-Client pc den yapılan güncellemeler veya değişiklikler game server üzerinden kayıt olmaz.

7- Combat arms, Phantomers, Fifa 07 gibi bazı oyunların reg kaydı istemesi. Yapılması gereken şu forumda bu tarz reg kayıtları zaten mevcut bu kayıtların oyunun yoluna göre düzenlenip client pc ye girilmesi .

8- Steam oyunlarından Dota 2 de bir defa client pc den oyuna girmeniz icabetmektedir. Kendisine göre ufak tefek eklentileri yüklemesi gerekiyor.
Yine Steam oyunlarında Smite ta da client pc den bir defa oyuna girmeniz gerekmekte ve client pc ye Hi-Rez Studios Diagnostic Support u da yüklemeniz gerekmektedir. Ve Hi-Rez Studios eklentisi arka planda çalışan uygulamalar içerisinde yer almalıdır yoksa oyun çalışmamakta.

9- Game serverde ve clienlerde disk isimlerinizi Y: Z: olarak ayarlarsanız daha iyi olur nedeni iscsi çalıştığında sürücü olarak ilk hangi harf boşsa onu otomatik olarak atayacaktır örnek D: sürücüsü mesela oyunların yolları D: sürücüsünde müştri oturup kasayı açmadan flaş bellek takarsa bilgisayarınız ilk açılışta flaş bellegi okuyacağı için iscsi d sürücüsüne atama yapamayacaktır o yüzden D E F G gibi sürücü isimleri vermeyiniz. Disk yönetiminden sürücü isimlerini değiştirmeyi unutmayınız)

10-Oyunların kopyala yapıştır ile çalıştığını herkez biliyor artık müşterilerinde usb ye oyun yükleyip almasini engellemek içinde sürücüleri gizlerseniz (ufak bir program var konuya link verilecektir)

11-İstorage 4 tb disk boyutunu desteklememektedir.

12-RAID olarak yapılandırılan harddiskler istorage üzerinde fiziksel sürücü değilde partition olarak ayarlanmalıdır.

OYUNLAR İÇİN REG KAYITLARI:

Phantomers ; Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Combat Arms ; Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

SÜRÜCÜ GİZLEME PROGRAMI:

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

PROGRAM İNDİRME LİNKİ
İndir Storage2 rar

Kenar'dan alıntıdır.