PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yemek Tarifleri


Grikedi
12-03-2020, 23:52
Site Adresi: Yemektarifleri24.com
Site Konusu: Yemek tarifleri okuma sitesi

Yemek planlaması yapmanın önemi oldukça büyüktür. Örneğin Pazartesi günü kızarmış tavuk ve pilav, Çarşamba gününün pilav ve ev yapımı tavuk suyu ile sebze çorbası haline gelebilir. Atık içermeyen verimli yemede son nokta olan menü planlaması yalnızca ultra organize olanlar için değildir. Önümüzdeki hafta yapmak istediğiniz birkaç yemeği not alın ve ardından kaçınılmaz artıkları diğer öğünlerde nasıl kullanabileceğiniz üzerine beyin fırtınası yapın.

http://yemektarifleri24.com/wp-content/uploads/2019/11/tavuk-fajita-tarifi.jpg

Yemek Planlaması Yapmanın Önemi

Yemek planlaması yaparak son anda oluşabilecek karmaşıklıkların önüne geçebilirsiniz. Ve zamanı daha iyi bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu sizi, son anda oluşabilecek risklerden de kurtaracaktır. Listenizdeki tüm yemekleri yapmak ve yemek için ne zaman vaktiniz olacağını planlayın, gerekli malzemeler için bir alışveriş listesi oluşturun ve hazırsınız!

Örneğin yarın sabah omlet tarifleri (https://yemektarifleri24.com/omlet-tarifleri/) uygulayacağım, 2 gün sonra patlıcan musakka (https://yemektarifleri24.com/patlican-musakka-tarifi/), ertesi sabah ise kahvaltılık krep tarifi (https://yemektarifleri24.com/krep-tarifi/) uygulayacağım şeklinde planlamalar da yapabilirsiniz.
Atıştırmalık yiyecek seçeneklerinizi sınırlayın.

Kendinizi yemek yapmaya motive etmekte zorlanıyorsanız, kolay olanı seçiyorsanız, her gece kraker ve dondurma yemeye başlayabilirsiniz. Bunun yerine elma, havuç, kereviz ve diğer sağlıklı atıştırmalıklar satın alın. Mağazadan eve gelir gelmez yıkayın ve doğrayın. Gerçek yemeğinizin pişmesini beklerken bu sağlıklı alternatifleri atıştırın.

Gıdaları birleştirin.

Yemek pişirmek sizin favori eğlenceniz değilse, ancak evde sağlıklı yemeye kararlıysanız, çeşitli yiyecek gruplarını içeren tek tabak yemekleri hedefleyin. Tam tahıllı tostta sotelenmiş biber ve soğanlı çırpılmış yumurta veya tam buğdaylı pide üzerine brokoli ve domatesle doldurulmuş ev yapımı kişisel pizza iki sağlıklı ve basit fikirdir. Çorbalar, çok çeşitli ve besin maddelerini tek bir tencereye koymanın başka bir harika yoludur.

Arkadaşlarla yemek yiyin.

"Paylaşacak kimse yoksa neden harika bir yemek pişirelim?" Birkaç arkadaşınızı akşam yemeğine davet edin.

Biraz araştırma yapın.

Bir veya iki kişi için yemek yapmayı kolaylaştıran tariflerle dolu birçok yemek kitabı var (matematik becerisi gerekmez). Fikir almak için yerel kitaplığınıza, kitapçıya veya internete bakın.

Güvenli tutmak.

Sağlıklı olmak için yemeğinizin de güvenli olması gerekir. Aşağıdaki gıda güvenliği kurallarına uyun.


Artanları pişirdikten sonra iki saat içinde saklayın.
Yiyecek oda sıcaklığında bir saatten fazla duruyorsa artanları atın.
Kalanları üç ila beş gün içinde yiyin veya dondurun.
Dondurulmuş artanları iki ay içinde yiyin.


Yalnız yaşıyorsanız, yemek pişirmek çoğu zaman nankör bir iş haline gelir ve sizden başka hiç kimse sizi sıcak ocakta köleleştiğiniz için takdir etmez. Ancak bir tutam planlama ve bir tutam motivasyonla, tek başına yemek yapmak eğlenceli ve kolay olabilir, vücudunuza ve banka hesabınıza fayda sağlayabilir.

Yemek tarifleri (https://yemektarifleri24.com/) sitesi olan yemektarifleri24.com ‘da ise evinizde, dilediğiniz alanda uygulayabileceğiniz çok sayıda tarifi inceleyebilirsiniz. Tarifler açıklamalıdır. İlgili adımları takip edebilir sizler de harika lezzetler ortaya çıkartabilirsiniz.

*

burcualtinsoy
12-04-2020, 16:46
Başarılar :)

metuworld
12-10-2020, 13:19
iyi işler..